Skip links

Μαθήματα τηλεκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο μας

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου μας από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 ξεκίνησαν τον θεσμό της τηλεκπαίδευσης ακολουθώντας τις πρόσφατες επιταγές για μετάβαση στην εξ αποστάσεως συγχρονισμένη διδασκαλία.

Αν και μια τέτοια προσέγγιση δεν ξεκίνησε με στόχο να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, πρόσφερε ωστόσο μια ευκαιρία για επικοινωνία και αλληλεπίδραση στην οποία τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό.

Γιορτάσαμε την  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου διαβάζοντας βιβλία και φιλοτεχνώντας αφίσες, παίξαμε με τα παιδιά παιχνίδια Μαθηματικών και Γλώσσας, φτιάξαμε κρυπτόλεξα για το Πάσχα και εμπνευστήκαμε από πίνακες ζωγραφικής σπουδαίων καλλιτεχνών.

Ο ψηφιακός χώρος της πλατφόρμας μεταμορφώθηκε σε ένα τοίχο που σταδιακά διακοσμείται με ζωγραφιές και φωτογραφίες των μαθητών. Μπορεί να είμαστε μακριά από την τάξη μας αλλά είμαστε πιο κοντά στο καθημερινό περιβάλλον των παιδιών. Γνωρίζουμε τα παιχνίδια τους και τα βιβλία τους, μαθαίνουμε έθιμα εορτασμού του Πάσχα άλλων χωρών από τους γονείς τους και είμαστε χαρούμενοι, που είμαστε και πάλι «μαζί»!


Return to top of page