Skip links

«Θετική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση»

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και καθηγήτρια Φιλόλογος κυρία Όλγα Κηπιώτη ολοκλήρωσε με επιτυχία το εννεάμηνο πρόγραμμα επιμόρφωσης «Θετική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Στόχος του Προγράμματος είναι η εξοικείωση με τις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της θετικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε βιωματικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με την εμβάθυνση σε βασικές θεωρίες της Θετικής Ψυχολογίας, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να εφαρμόζουν τις πρακτικές της και να βρίσκουν τρόπους να τις χρησιμοποιούν δημιουργικά και αποτελεσματικά στο εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο κύριος Αναστάσιος Σταλίκας, Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Αναπληρωτής Πρόεδρος.

Οι θεματικές ενότητες αφορούν έννοιες όπως η προαγωγή και ενίσχυση της Ελπίδας σε μαθητές μέσης εκπαίδευσης, η Αισιοδοξία στο σχολικό πλαίσιο, η Ενσυναίσθηση, η Ρύθμιση και ο έλεγχος συναισθημάτων στους μαθητές, η Ανάπτυξη θετικών στόχων και θετικής παρακίνησης, η επιτυχία και η Συναισθηματική Νοημοσύνη στο σχολικό περιβάλλον και η αίσθηση της Ψυχολογικής ευημερίας. Όλα τα μαθήματα συνδυάζουν την παροχή γνώσεων και πληροφοριών με βιωματικές ασκήσεις και ενσωματώνουν την προσωπική εμπειρία των συμμετεχόντων από την επαφή τους με τη Θετική Ψυχολογία στον χώρο της εκπαίδευσης.

Συγχαρητήρια στην κα Ο. Κηπιώτη για τη συμμετοχή της και την επιτυχημένη παρακολούθηση.


Return to top of page