Skip links

«Θέλεις να φορέσεις το δικό μου καπέλο ; »

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα «Αξίες ζωής», διοργανώθηκε στο Νηπιαγωγείο μας μια δράση συμπερίληψης για τον εορτασμό της Αποκριάς.  Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 τα Τμήματα του Ν1, Ν2 και  Ν3 υλοποίησαν μια πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τα παιδιά του 1ου Ειδικού Σχολείου Αμαρουσίου.  Ύστερα από συνεργασία των εκπαιδευτικών , τα παιδιά και των δύο σχολείων είχαν ετοιμάσει καπέλα για την ημέρα του αποκριάτικου πάρτυ τα οποία αντάλλαξαν.   

Πώς είναι να μπαίνεις στη θέση του άλλου ; Θα τους αρέσουν τα καπέλα μας; Τι καπέλα θα ετοιμάσουν για εμάς ; Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις των παιδιών που προέκυψαν κατά την προετοιμασία. Ήταν αρκετά όμως λίγα δευτερόλεπτα –μόλις ξεκίνησε η βιντεοκλήση -για να εξοικειωθούν τα παιδιά μεταξύ τους και αβίαστα να αρχίσουν να επικοινωνούν και να οργανώνουν το κοινό αποκριάτικο πάρτυ τους .

Στις 4 Μαρτίου , την ημέρα του αποκριάτικου πάρτυ , τα παιδιά και από τα δύο σχολεία φορούσαν τα καπέλα που είχαν ήδη ανταλλάξει και με μεγάλο ενδιαφέρον έβλεπαν να αξιοποιούνται τα καπέλα που είχαν φιλοτεχνήσει. «Βλέπω δύο ακόμα batman» ή «Το καπέλο που έφτιαξα το φοράει η γοργόνα» , ήταν μερικά από τα σχόλια των παιδιών και από τα δύο σχολεία , που έγιναν μόλις άνοιξε η οθόνη και εμφανίστηκαν όλα τα παιδιά μεταμφιεσμένα .   

Με αμείωτο το κέφι , τα παιδιά διασκέδασαν χορεύοντας σε αποκριάτικους ρυθμούς κι έδωσαν μια υπόσχεση να γνωριστούν από κοντά!


Return to top of page