Skip links

«Θέλεις να γίνουμε φίλοι;»

Στο πλαίσιο του προγράμματος δεξιοτήτων «Ενδιαφέρομαι κι Ενεργώ, Κοινωνική συναίσθηση κι ευθύνη» και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Aναπηρία στο Νηπιαγωγείο μας διοργανώσαμε τις εξής δράσεις :

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 , ο Όμιλος Παιδαγωγικής του Σχολείου μας με το τμήμα Ν2 εξέτασαν τους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους των βαθμίδων όλου του σχολείου και κατέγραψαν τις υποδομές που διαθέτει για άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Οι μικροί μαθητές, μαζί με τα παιδιά του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να  διαπιστώσουν μόνα τους πού βρίσκονται οι ράμπες, αν υπάρχει ανελκυστήρας ή αν υπάρχει ειδική τουαλέτα για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή δράση με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης. Είχε προγηθεί κάλεσμα των παιδιών με την αποστολή αφίσας –πρόσκλησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εκμάθηση κάποιου βασικού λεξιλογίου στη νοηματική γλώσσα από νηπιαγωγό του σχολείου μας που έχει λάβει την αντίστοιχη εκπαίδευση .

Την ημέρα εκείνη επισκέφθηκε το Σχολείο μας η κυρία Έλενα Ζωρογιαννίδη, Κοινωνική Λειτουργός στο συνεργαζόμενο σχολείο και διερμηνέας στη νοηματική γλώσσα, η οποία ευαισθητοποίησε τους μικρούς μαθητές για τον τρόπο επικοινωνίας με τα κωφά ή βαρήκοα παιδιά και στη συνέχεια γνωριστήκαμε μέσω Skype.

Τα παιδιά και των δύο σχολείων αντάλλαξαν ζωγραφιές και δώσαμε μια αμοιβαία υπόσχεση να συναντηθούμε από κοντά !

Με το σύνθημα : «Θέλεις να γίνουμε φίλοι ;» προσπαθήσαμε να χτίσουμε μια ακόμη γέφυρα επικοινωνίας .


Return to top of page