Skip links

Η Στατιστική της πανδημίας από μαθητές του Προγράμματος GCE

Η Στατιστική είναι ένας κλάδος των Μαθηματικών που εξελίχθηκε ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει όμως τις ρίζες της στην αρχαιότητα όταν συναντάμε μία πρώτη γραφή στατιστικής μορφής με αριθμητικά δεδομένα στον κατάλογο (νεών κατάλογος) των πλοίων των Αχαιών που συμμετείχαν στον Τρωικό πόλεμο από τον Όμηρο στην Ιλιάδα. 

Η συλλογή, η παρουσίαση και η επεξεργασία πολλών δεδομένων από διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες αλλά και διάφορα επιστημονικά πεδία (Βιολογία, Ιατρική, Οικονομία, Μηχανολογία κλπ.) για να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα είναι ο βασικός σκοπός της Στατιστικής επιστήμης. Στη σύγχρονη περίοδο μας βοηθά και η τεχνολογία για την επίτευξη του σκοπού αυτού. 

Τρείς ομάδες από μαθητές του Β3 του Προγράμματος GCE του Σχολείου μας με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Αλεξάνδρας Κέμου και Όμηρου Κορακιανίτη έκαναν από μία εργασία η καθεμία, για να μας παρουσιάσουν την πορεία της πανδημίας COVID19 στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα Excel και εφάρμοσαν τις γνώσεις τους για να μελετήσουν δεδομένα της πανδημίας στη χώρα μας. Σε κάποια από τα γραφήματά τους πάλι έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών μόνο που τώρα αντί για πόλεμο έχουμε την αόρατη πανδημία. Έκαναν τις εργασίες τους γνωρίζοντας ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι, ο καθένας με την δική του ιστορία αλλά το ίδιο τέλος, στους οποίους οφείλουμε σεβασμό.


Return to top of page