Skip links

Η Προσέγγιση της Ιστοριογραμμής (Storyline) στην Εκπαίδευση

Με επιτυχία παρακολούθησε η καθηγήτρια Φιλόλογος του Σχολείου μας κυρία Άννα Κουρδή την 1η Ημερίδα με θέμα «The Storyline approach to Education/ Η Ιστοριογραμμή στην Εκπαίδευση» που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2021 διαδικτυακά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Storyline Greece.

Η Storyline αποτελεί μια δομημένη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί τη δύναμη της ιστορίας-μυθοπλασίας. Είναι βιωματική, δημιουργική, δημοκρατική, μαθητοκεντρική και αποτελεσματική, κατάλληλη για όλες τις βαθμίδες και μορφές εκπαίδευσης.

Η Ιστοριογραμμή βοηθά στην οργάνωση της  διδακτέας ύλης με τρόπο ώστε να οικειοποιούνται οι μαθητές ολοκληρωμένη και όχι κατακερματισμένη και αποσπασματική γνώση.

Κατά τη διάρκεια της Hμερίδας  οι συμμετέχοντες γνώρισαν θεωρητικά αλλά και πρακτικά τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το διδακτικό εργαλείο, που εφαρμόζεται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως ήρθαν σε επαφή με πολλούς εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται να τη γνωρίσουν και να την εφαρμόσουν στην παιδαγωγική πράξη.

Ιδιαίτερη μνεία θα άξιζε να γίνει στη σπάνια και πανελλαδικά πρώτη ευκαιρία που δόθηκε να ακουστούν εισηγήσεις τόσο από τον Κοσμήτορα και την Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και από εκπροσώπους της Διεθνούς Ιστοριογραμμής από τις Η.Π.Α., τη Σκωτία, τη Σουηδία κτλ.

Συγχαρητήρια στην κυρία Α. Κουρδή για τη συμμετοχή της.

Return to top of page