Skip links

Η ομάδα μας στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής Δημοτικού

Στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής Δημοτικού προκρίθηκε η ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Minders Mini, ανάμεσα σε 106 ομάδες, ύστερα από τη συμμετοχή της στην Περιφερειακή φάση του διαγωνισμού, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016.

Η ομάδα μας αποτελείται από τους: Γιώργο Αρβανιτάκη (ΣΤ΄), Παναγιώτη Κικίλια (ΣΤ΄), Σπύρο Δαφερέρα (ΣΤ΄), Στέλιο Δεριζιώτη (Ε΄), Μιχάλη Κούργιαλη (Ε΄), Ρωμανό Λοβέρδο (Ε΄) και Οδυσσέα Κεσεντέ (Γ΄). Τους μαθητές προετοίμασαν για το διαγωνισμό οι καθηγητές Πληροφορικής κυρία Αναστασία Σπανοπούλου και κύριος Δημήτρης Μωραΐτης.

Η εργασία με την οποία οι μαθητές μας λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό, που φέτος έχει θέμα «Ο Γαλαξίας μας», είναι η αναπαράσταση της Ροζέττας, του πρώτου διαστημικού σκάφους που τέθηκε σε τροχιά γύρω από κομήτη, και της συσκευής προσεδάφισης «Φιλάι».

Η Ροζέττα εκτοξεύτηκε στις 2 Μαρτίου 2004 από την διαστημική βάση της ESA στην Γαλλική Γουιάνα και στις 6 Αυγούστου 2014 έφτασε στον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο και τέθηκε σε τροχιά γύρω από αυτόν με σκοπό, ακολουθώντας τον στην πορεία του γύρω από τον Ήλιο, θα πραγματοποιήσει τη λεπτομερέστερη μελέτη κομήτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα από το διάστημα. Η αποστολή ενδέχεται να αποφέρει σημαντικά δεδομένα για την προέλευση και την ιστορία του ηλιακού μας συστήματος, ενώ για να υλοποιηθεί συνεργάστηκαν όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε., καθώς και τρίτες χώρες.

Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής Δημοτικού θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2016.

Συγχαίρουμε την ομάδα μας και τους προπονητές της για την επιτυχημένη πορεία τους μέχρι τώρα στο διαγωνισμό και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια!


Return to top of page