Skip links

Η Μαθητική Ομάδα Ρομποτικής «Minders» στο One Channel

Τη Μαθητική Ομάδα Ρομποτικής του Λυκείου ”Minders” της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης φιλοξένησε η τηλεοπτική εκπομπή ”One Direct” που προβάλλεται από το One Channel, με αφορμή τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Γκιούρ της Ουγγαρίας από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019, και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 τη Μαθητική Ομάδα του Σχολείου μας εκπροσώπησε ο Αρχηγός της Ομάδας, Χρήστος Αντωνόπουλος συνοδευόμενος από τον Προπονητή Ρομποτικής και IT Director  κύριο Δημήτρη Μωραΐτη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν για την 1η θέση στην οποία διακρίθηκε η Ομάδα του Σχολείου μας στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το project ”SKEye”και για το ”χρυσό εισιτήριο” που εξασφάλισε για τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Το project ”SKEye” έχει ως στόχο την κεντρική διαχείριση δεδομένων σε μια πόλη και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως τη διαχείριση αποβλήτων, την άμεση αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση κρίσεων, καθώς και τον περιορισμό του ανθρώπινου παράγοντα σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας. Το project ”SKEye” αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μιας πόλης.

Τη Μαθητική Ομάδα ”Minders” αποτελούν οι μαθητές: Χρήστος Αντωνόπουλος, Θοδωρής Γκαμαλέτσος, Κωστής Σπυρίδωνος, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Θανάσης Πανταζής.


Return to top of page