Skip links

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση το 1ο Σχολείο σε παγκόσμιο επίπεδο που θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα «Young Champion Ambassador»

58 μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ και Β΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης θα αποτελέσουν τους πρώτους μαθητές της Ελλάδας που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Young Champion Ambassador». Στο πλαίσιο της συμμετοχής και άλλων χωρών εκτός των ΗΠΑ στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα θα αποτελέσει την πρώτη χώρα που θα συμμετάσχει και το Σχολείο μας αποτελεί το πρώτο σχολείο που έχει επιλεγεί για να την εκπροσωπήσει.

Το Πρόγραμμα «Young Champion Ambassador» αποτελεί ένα πρόγραμμα ηγεσίας για μαθητές λυκείου που έχει ως στόχο να τους καθοδηγήσει και να τους διαμορφώσει ως Πρεσβευτές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αξιών, προετοιμάζοντάς τους ως ηγέτες ενός λαμπρού μέλλοντος και διαμορφώνοντάς τους ως ηγέτες ενός συνδεδεμένου κόσμου.

Το Πρόγραμμα είναι μια εξάμηνη διαδικασία μέσω της οποίας οι μαθητές του Σχολείου μας θα αποκτήσουν ουσιαστικές ιδιότητες και εμπειρίες ηγεσίας, θα αντιμετωπίσουν κρίσιμες προκλήσεις , θα εκπαιδευτούν στη συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων, θα συμμετέχουν σε ασκήσεις αυτογνωσίας και προσωπικής αξιολόγησης έχοντας δίπλα τους έμπειρους εκπαιδευτές, που θα γαλουχήσουν τις Ολυμπιακές και τις Παραολυμπιακές αξίες και ιδανικά.

Οι μαθητές που θα διακριθούν ως «Young Champion Ambassador» θα ταξιδέψουν εντός του 2020 στο Colorado Springs και θα παρευρεθούν στα εγκαίνια του 1ου Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού Μουσείου των Η.Π.Α. βιώνοντας μια ιδιαίτερα σπουδαία εμπειρία τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Τον Ιούνιο του 2014 η πόλη του Colorado Springs των Η.Π.Α. αδελφοποιήθηκε με την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, έχοντας ως υποστηρικτή τον Ιδρυτή του Προγράμματος Χάρι Καλοφώνου. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας η πόλη του Colorado Springs ανακηρύχθηκε ως Ολυμπιακή Πόλη των Η.Π.Α.

Το αποτέλεσμα της παραπάνω πρωτοβουλίας ήταν η διοργάνωση του Colorado Springs Sister Cities International.

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 ο κύριος Χάρις Καλοφώνου επισκέφθηκε το Σχολείο μας και καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση   https://www.ycaimpact.com/.


Return to top of page