Skip links

Η Δ’ Δημοτικού καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά!

Με την έναρξη του σχολικού έτους οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού συμμετείχαν σε μια σειρά παιδαγωγικών δραστηριοτήτων προκειμένου να οικοδομηθεί από νωρίς ένα κλίμα θετικό στην τάξη όπου κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Πιο συγκεκριμένα, αποκρυπτογραφώντας έναν ιδιαίτερο δίσκο, παρόμοιο με αυτόν της Φαιστού, οι μαθητές πήραν μέρος σε παιχνίδια γνωριμίας στα οποία αναφέρθηκαν σε στοιχεία του χαρακτήρα τους και σε αγαπημένες τους συνήθειες και ασχολίες.

Έπειτα, με αφορμή ορισμένες εικόνες που τους δόθηκαν, κατέγραψαν στο χαρτί τις σκέψεις τους και συζήτησαν στην ολομέλεια της τάξης για αξίες και στάσεις ζωής, αλλά και για την ανάγκη θέσπισης κανόνων στο σχολικό πλαίσιο που θα διευκόλυναν τη μαθησιακή διαδικασία.

Επιπλέον, με στόχο την ανάπτυξη και καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος οι μαθητές δημιούργησαν εικαστικές συνθέσεις, ανθρώπινες πυραμίδες, κάστρα με χαρτόνι και Lego, εξέφρασαν τους στόχους τους για τη νέα σχολική χρονιά και έγραψαν ποιήματα για τη φιλία και την ομαδικότητα που εντυπωσίασαν!


Return to top of page