Skip links

Η Δ’ Δημοτικού δημιουργεί ψηφιακό παιχνίδι Ιστορίας!

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και με την ολοκλήρωση της ενότητας που αναφέρεται στη Γεωμετρική εποχή οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού δημιούργησαν το δικό τους ψηφιακό παιχνίδι.

Αρχικά, εργαζόμενοι σε ολιγομελείς ομάδες ανέτρεξαν στα κεφάλαια της ενότητας και εστιάζοντας σε λέξεις – κλειδιά του κάθε μαθήματος κατέγραψαν στο χαρτί ερωτήσεις και πιθανές απαντήσεις, αλλά και ορθές και λανθασμένες διατυπώσεις.

Έπειτα οι σημειώσεις των μαθητών μεταφέρθηκαν στο ψηφιακό περιβάλλον του «Kahoot!», το οποίο είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει -μεταξύ άλλων- τη δημιουργία παιγνιωδών κουίζ.

Όταν πλέον το ψηφιακό παιχνίδι ήταν έτοιμο, η Ομάδα Τεχνολογικής Υποστήριξης του Σχολείου έφερε στην τάξη ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τη βοήθεια των οποίων όλα τα παιδιά, δηλώνοντας αστεία ψευδώνυμα, ολοκλήρωσαν το κουίζ σε πραγματικό χρόνο.

Ήταν μια εμπειρία μοναδική, κατά την οποία οι μαθητές ενεργοποιήθηκαν δημιουργικά, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν και ξαναθυμήθηκαν ιστορικά γεγονότα των Γεωμετρικών χρόνων!

Το ψηφιακό παιχνίδι με τίτλο «ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ | Ιστορία Δ’ Δημοτικού» είναι διαθέσιμο σε όλους, αρκεί να κατεβάσετε σε κινητή συσκευή (smartphone ή tablet) την εφαρμογή «Kahoot!».


Return to top of page