Skip links

«Η δύναμη των θετικών συναισθημάτων»

Ομιλία του Δρ. Αναστάσιου Σταλίκα στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί από το σύνολο των βαθμίδων του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία με εισηγητή τον Δρ. Αναστάσιο Σταλίκα Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, Κλινικό Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπευτή, Εκπαιδευτή, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, Coach.

Η εξαιρετική εισήγηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 και είχε ως θέμα «Η δύναμη των θετικών συναισθημάτων», εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία για συζήτηση και για βιωματική προσέγγιση στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δεδομένου ότι η εκπαίδευση αποτελεί ένα ατελείωτο πεδίο αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής συναισθημάτων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μέσα από την εμπειρία του κύριου Α. Σταλίκα αντιλήφθηκαν τη δυναμική που ασκούν τα θετικά συναισθήματα – τόσο στον πομπό όσο και στον δέκτη – χρησιμοποιώντας καθημερινά παραδείγματα.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον εξαίρετο εισηγητή και τους εκπαιδευτικούς έδωσε την ευκαιρία για απάντηση ερωτημάτων σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση ποικίλων καταστάσεων και συνθηκών που διαμορφώνονται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στον κο Α. Σταλίκα για την παρουσία του στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Δρ. Αναστάσιου Σταλίκα:

Ο Αναστάσιος Σταλίκας είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και έχει διδάξει σε πληθώρα πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Coach.

Ερευνητικός του στόχος είναι να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι «ανθίζουν» ψυχικά μέσω της εφαρμογής των δυνατών σημείων του χαρακτήρα τους, της βίωσης θετικών συναισθημάτων, της εύρεσης νοήματος στη ζωή και της ανάπτυξης της ψυχολογικής τους ανθεκτικότητας. Επιπλέον, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, στην Ψυχοθεραπεία, στην κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Είναι συγγραφέας 10 βιβλίων, περισσότερων από 60 κεφαλαίων σε βιβλία και 200 άρθρων και εισηγήσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.


 

Return to top of page