Skip links

Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο Σύγχρονο Σχολείο

Με επιτυχία συμμετείχε η καθηγήτρια Φιλόλογος της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Άννα Κουρδή στο Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα «Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο Σύγχρονο Σχολείο» που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2022.

Το Διαδικτυακό Συνέδριο αφορούσε ζητήματα διδακτικής και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον και οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Απώτερος στόχος του συνεδρίου ήταν να συζητηθούν συναφείς προοπτικές και εφαρμογές, στον ευρύτερο ελληνόφωνο χώρο, για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Το Συνέδριο είχε τη μορφή θεματικού συνεδρίου, με προσκεκλημένες ομιλίες ακαδημαϊκών από διαφορετικά συγκείμενα, με έργο σχετικό με την εστίαση του Συνεδρίου. Ενδεικτικά παρουσίασαν τις προτάσεις και το έργο τους ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Δημοκρίτειο, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Πατρών και Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου είχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι την χαρά να πιστοποιήσουν την ανάγκη εκπαιδευτικοί, φορείς χάραξης πολιτικής, ερευνητές/ερευνήτριες, εκπρόσωποι φορέων κλπ. να επικοινωνούν και να συνδιαλέγονται με Πανεπιστημιακούς ούτως ώστε να μένει ζωντανή και να επικαιροποιείται η Γνώση και η Επιστήμη με τις εφαρμογές τους στην ζωντανή διδακτική.

Return to top of page