Skip links

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 η Εκπαιδευτική Αναγέννηση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας διοργανώνουν την Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τη μαθητική κοινότητα όσο και από τους γονείς και κηδεμόνες, και δημιουργούν την πεποίθηση ότι και τη φετινή χρονιά οι στόχοι της Ημερίδας θα εκπληρωθούν με επιτυχία.

Πλήθος επιτυχημένων και διακεκριμένων επαγγελματιών θα συναντήσουν μαθητές της γ’ Γυμνασίου και του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και θα τους μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, θα μοιραστούν μαζί τους τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τους στόχους που είχαν οι ίδιοι ως μαθητές, θα τους καθοδηγήσουν για τα κριτήρια επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, θα επισημάνουν τα εφόδια και τις δεξιότητες (soft skills) που ανέπτυξαν και ξεπέρασαν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους εξέλιξης, θα αναλύσουν τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες τους επαγγέλματός τους αλλά και σχετικών επαγγελμάτων, και θα αναλύσουν τις προοπτικές και τη δυναμική του επαγγέλματός τους στη σύγχρονη Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της διάδρασης οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναπτύξουν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με έμπειρους επαγγελματίες στο αντικείμενό τους, που μέσω των «επαγγελματικών ιστοριών» τους θα επιχειρήσουν να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν το μαθητικό κοινό.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα διαμορφωθεί ως εξής :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

09:15-09:30

Χαιρετισμός από τον Διευθυντή Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κο Ισίδωρο Σιδέρη

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κο Μιχάλη Κάτσικα

09:30-10:00

Εισήγηση από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της ‘’Career Gate’’  κο Θανάση Λέλε

«Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Επαγγέλματα του Μέλλοντος»

10:00-10:30

Εισήγηση από τον Χειρουργό Ορθοπαιδικό Dr Ιωάννη Νικολόπουλο

10:30-11:00

Εισήγηση από τον CEO της ‘’ARTION GALLERIES’’ κο Κωνσταντίνο Μανωλακη

11:00-11:20

Διάλειμμα

11:25-11:55

Εισήγηση από τον Entrepreneur and Serial Mentor κο Μάκη Λεβή   (*η ομιλία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά)

11:55-12:25

Εισήγηση από την Υποψήφια Διδάκτορα του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς κα Παρασκευή Θεοδώρου

Εισήγηση από τον Υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς κο Αθανάσιο Γραμματόπουλο

12:25-12:55

Εισήγηση από τη Δημοσιογράφο, Επικοινωνιολόγο και Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου κυρία Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα

12:55-13:15

Διάλειμμα

13:15-13:45

Εισήγηση από τον Web & Digital Marketing Director της ‘’Marketing Greece’’ κο Νίκο Διαμαντόπουλο


Βιογραφικά Εισηγητών

Θανάσης Λέλες :

Ο κος Θανάσης Λέλες είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Managing Partner και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εταιρείας Συμβουλευτικής ‘’Career Gate’’.

Με εμπειρία μεγαλύτερη των 15 ετών στον χώρο της εκπαίδευσης, ως εκπαιδευτικός και Διευθυντής Σπουδών σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, η σχέση του με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια, μέσα από την προσπάθειά του να προσφέρει διεξόδους και προτάσεις στους μαθητές για την επιλογή σπουδών και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Έχει αποτελέσει στενό συνεργάτη, για αρκετά χρόνια, του Θεόδωρου Κατσανέβα, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Ιδρυτή της εταιρείας ‘’Career Gate’’, συμμετέχοντας σε διάφορα projects σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας.

Έχει συμμετάσχει σε Σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε πλήθος Ημερίδων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σωστής Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού και στην παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής σε θέματα εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας.

Dr Ιωάννης Νικολόπουλος:

Ο κος Ιωάννης Νικολόπουλος αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου το 1993 και εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α. το 1994 κατόπιν Πανελληνίων Εξετάσεων. Στο Τμήμα αυτό φοίτησε μόνο για ένα έτος, καθώς η αγάπη του για την Ιατρική Επιστήμη τον οδήγησε την επόμενη χρονιά (1995) στην εισαγωγή του –πάλι μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων- στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από όπου και αποφοίτησε το 2001 με βαθμό Πτυχίου «Λίαν Καλώς».

Στη συνέχεια, υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός (2002-2003) στο Π.Ι Καστελλίων Φωκίδας εφημερεύοντας τόσο στο Π.Ι και το Κ.Υ Ιτέας όσο και στο όμορο Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας. Κατόπιν, ξεκίνησε τη χειρουργική ειδικότητα στο Γ.Ν Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» (2003-2004) δίπλα σε καταξιωμένους Χειρουργούς Παίδων, οι οποίοι του εμφύσησαν την αγάπη για τους ασθενείς και του δίδαξαν τη χειρουργική τέχνη.

Η αναζήτηση περαιτέρω ιατρικής γνώσης και χειρουργικών εμπειριών οδήγησαν τον ιατρό στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Royal Brompton & Harefield NHS του Λονδίνου και στο Gilbert Bain NHS της Σκωτίας όπου συνολικά παρέμεινε για 1 έτος (2005-2006) σε θέση SHO (ειδικευόμενος) στη Γενική Χειρουργική και Ορθοπαιδική.

Ακολούθησε η ειδίκευσή του στο Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» την περίοδο 2006 – 2011 δίπλα σε μεγάλα ονόματα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου, οι οποίοι τον μύησαν στην «τέχνη» της εφαρμογής της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής πράξης με γνώμονα το ιπποκρατικό ρητό « Ὠφελεῖν ἢμὴ βλάπτειν».

Τον Οκτώβριο του 2011 του απονεμήθηκε κατόπιν εξετάσεων ο τίτλος της Ορθοπαιδικής ειδικότητας, ενώ παράλληλα από το 2007-2009 εκπόνησε τη μεταπτυχιακή του εξειδίκευση στο Π.Μ.Σ του Ε.Κ.Π.Α «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» από όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό του τίτλο με βαθμό «Άριστα». Αυτή η εξειδίκευση οδήγησε τον ιατρό να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Οστεοπόρωση και την Αντιμετώπισή της καθώς και με την αντιμετώπιση των «Καταγμάτων Ευθραυστότητας».

Αμέσως μετά την απόκτηση του τίτλου της Ορθοπαιδικής Ειδικότητας έγινε Επιστημονικός Συνεργάτης του Θεραπευτηρίου Metropolitan, ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Ελλάδας, και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προάχθηκε σε Επιμελητή Ορθοπαιδικό Χειρουργό.

Ο ιατρός με την εκπαίδευση που έχει λάβει μπορεί να δώσει σίγουρες και αξιόπιστες λύσεις σε όλα τα ορθοπαιδικά ζητήματα, αξίζει όμως να σημειωθεί πως η Χειρουργική Εξειδίκευσή του είναι κυρίως στην Ελάχιστα Παρεμβατική Χειρουργική Ισχίου & Γόνατος, πάνω στην οποία έχει μετεκπαιδευτεί και συνεχίζει να εμπλουτίζει τις χειρουργικές γνώσεις του σε χώρες του εξωτερικού.

Η επιστημονική του δραστηριότητα περιλαμβάνει ποικίλες δημοσιεύσεις σε έγκριτα ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχή και ομιλίες σε συνέδρια του εσωτερικού αλλά και της αλλοδαπής καθώς και συμμετοχή σε συγγραφή βιβλίων ορθοπαιδικού ενδιαφέροντος στην ελληνική γλώσσα.

Ο ιατρός είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργών Ορθοπαιδικών & Τραυματιολόγων (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ), του Κολλεγίου Ελλήνων Χειρουργών Ορθοπαιδικών κατόπιν εξετάσεων (Κ.Ε.Ο.Χ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α), του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛ.Ι.ΟΣ), της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο) και του Ιατρικού Συλλόγου του Ηνωμένου Βασιλείου (G.M.C).

Κωνσταντίνος Μανωλάκης:

Ο κος Κωνσταντίνος Μανωλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από όπου και αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολλέγιο. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Από τα φοιτητικά του χρόνια, ασχολήθηκε ενεργά με τον χώρο της τέχνης και μπήκε δυναμικά στην οικογενειακή επιχείρηση ‘’Artion Galleries’’. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ανέλαβε δυναμικά ηγετικό ρόλο διευρύνοντας πολύ τις δραστηριότητες της γκαλερί. Σταδιακά άνοιξε περισσότερα καταστήματα και πραγματοποίησε πολλές σχετικές εκδηλώσεις. Ο ίδιος οργάνωσε πάρα πολλές εκθέσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό (Ευρώπη: Γαλλία, Ελβετία – Η.Π.Α.: Νέα Υόρκη, Χάμπτονς, Μαϊάμι – Μέση Ανατολή: Κατάρ). Βασική επιδίωξή του είναι η ανάδειξη ταλαντούχων καλλιτεχνών και η προβολή του έργου τους.

Μάκης Λεβής:

Ο κος Μάκης Λεβής ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία σε ηλικία 32 ετών και την πούλησε έπειτα από 7 χρόνια. Η εταιρεία παρείχε υπηρεσίες Cloud σε μια εποχή που ο όρος και η έννοια ‘’Cloud’’ δεν σήμαινε τίποτα για την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Πιο πριν εργαζόταν στο πεδίο των Οικονομικών, ενώ από το 2010 ζει και εργάζεται στο Ισραήλ.

Έχει εργαστεί σε ισραηλινές startups εταιρείες ενώ σε πολλές από αυτές συνεργάζεται ως Μέντορας μαζί με μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών και επιχειρηματιών που υποστηρίζουν όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους startup.

Παρασκευή Θεοδώρου:

Η Παρασκευή Θεοδώρου είναι Υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών διπλωμάτων στις «Επιστήμες της Αγωγής – Ειδική Εκπαίδευση» και στην «Τεχνολογική Εκπαίδευση στα Ψηφιακά Συστήματα».  Έχει πτυχίο στη Διδακτική της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντά της εστιάζουν στους τομείς (α) της ανάπτυξης βοηθητικών εφαρμογών κινητών συσκευών για άτομα με ειδικές ανάγκες, με ιδιαίτερη έμφαση στις βοηθητικές εφαρμογές για τυφλούς ή κωφούς, και (β) του εντοπισμού των βέλτιστων πρακτικών εκπαίδευσης κατάρτισης που διευκολύνουν την υιοθέτηση της τεχνολογίας από αυτές τις ομάδες ανθρώπων. Προκειμένου να αποκτήσει γνώση των καναλιών επικοινωνίας και εκπαίδευσης αυτών των δύο ομάδων, η κα Π. Θεοδώρου έμαθε το σύστημα γραφής Braille και την ελληνική νοηματική γλώσσα. Πριν από το διδακτορικό της, συμμετείχε σε έρευνα σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τις μεθόδους και τις τεχνολογίες για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες, και την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, θέματα που εξακολουθούν να την ενδιαφέρουν.

Αθανάσιος Γραμματόπουλος:

Ο Αθανάσιος Γραμματόπουλος είναι Ερευνητής Ασφαλείας και Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης το 2018 καθώς και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς το 2021.

Έχει εργαστεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) ως Cybersecurity Operational Assistant κατά το διάστημα 2020-2022. Από το 2023 είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στο χώρο της εκπαίδευσης χρηστών σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας, αναγνώριση ευπαθειών σε ψηφιακά συστήματα και ασφαλούς αυθεντικοποίησης χρηστών χωρίς κωδικούς.

Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα:

Η Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα είναι δημοσιογράφος στην Καθημερινή και στην ελληνο-αμερικανική ιστοσελίδα Hellenic Daily News New York και Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του ΟΑΚΑ. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων – Δημόσιες Σχέσεις, Ελληνικό Πολιτισμό (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) ενώ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ολοκληρώνει τη φοίτησή της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησεογραφία» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου μαζί με καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες ασχολήθηκε με το θέμα της χρήσης των απαγορευμένων ουσιών από αθλητές.

Το 2020 τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του Ιδρύματος Μπότση για τις έρευνές της με θέμα το ντόπινγκ και για τις συνεντεύξεις της με πρόσωπα του παγκόσμιου αθλητισμού. Έγινε η πρώτη, στην ιστορία του ελληνικού αθλητικού ρεπορτάζ, συντάκτρια που βραβεύτηκε με το κορυφαίο δημοσιογραφικό βραβείο της χώρας. Επίσης, έχει βραβευτεί από τη Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών για την προσφορά της στην ελληνική γλώσσα μέσα από το αθλητικό ρεπορτάζ, και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης ως επικεφαλής του Γραφείου Τύπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2015 στην Ελλάδα. Έχει, επίσης, τιμηθεί για το έργο της στο αθλητικό ρεπορτάζ από ομοσπονδίες όπως της Γυμναστικής, της Κωπηλασίας, του Τζούντο, της Πάλης, του Κάνοε Καγιάκ, του Μπάντμιντον κ.α. καθώς και από δεκάδες φορείς και συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και, μάλιστα, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από όσους συμμετείχαν στις εκλογές, κάτι που επαναλήφθηκε και στις επόμενες αρχαιρεσίες του Συνδέσμου.

Από την εφηβική ηλικία έγραφε σε τοπικές εφημερίδες ενώ ρεπορτάζ της είχαν δημοσιευτεί και στην «Ελευθεροτυπία» όπως και στην εφημερίδα «Replay» στις πρώτες της προσπάθειες στο αθλητικό ρεπορτάζ. Αμέσως μόλις τελείωσε το Λύκειο, παράλληλα με τις σπουδές, εργάστηκε στις εφημερίδες «Δημοκρατικός Λόγος», «Βραδυνή», «Ακρόπολη» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cool FM», στο Πειραϊκό – Ναυτιλιακό ρεπορτάζ, με πολλές αποκαλύψεις που αφορούσαν το λαθρεμπόριο πετρελαίου, τις συμμορίες στις φυλακές του Κορυδαλλού κλπ. Από το 1999 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Καθημερινή ως αθλητική συντάκτρια ενώ ασχολείται και με κοινωνικά θέματα. Στον τομέα της τηλεόρασης έχει εργαστεί σε ΕΡΤ (Άλλη Μέρα), στην εκπομπή «Άρωμα Ελλάδος, στο «Eurosport» και, στη συνέχεια», στον «ALPHA Digital» ως παρουσιάστρια και ρεπόρτερ αθλητικών. Το 2004 ανέλαβε επικεφαλής του Κέντρου Τύπου της άρσης βαρών για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.   

Το 2005 άρχισε να διδάσκει Γενική Δημοσιογραφία και Ελληνική Γλώσσα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου έμεινε μέχρι το 2019.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει εργαστεί σε όλες τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας στον τομέα του Τύπου και της Προβολής (άρση βαρών, πάλης, τζούντο, γυμναστική, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α).

Κορυφαίες επιτυχίες της θεωρεί τις αποκλειστικές συνεντεύξεις των Μίχαελ Σουμάχερ, Γιουσέιν Μπολτ, Ζακ Ρογκ, Αλεξάντερ Καρέλιν, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου ενώ η συνέντευξή της από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, Κάρλος Άρθουρ Νούζμαν, αναδημοσιεύτηκε σε εκατοντάδες έντυπα και ιστοσελίδες του εξωτερικού. Συνεργάζεται και με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Έχει εργαστεί σε πολλά περιοδικά (Crash, Κάπα, Hellenic Business, Οικονομική Επιθεώρηση κ.α).

Επιμελήθηκε το Λεύκωμα για τη ζωή του Ολυμπιονίκη Κάχι Καχιασβίλι καθώς και το Λεύκωμα των Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Έχει εμπνευστεί τη δράση «Να σώσουμε τις θάλασσες μας», όπου με τη στήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιστιοπλοΐας Ανοικτή Θαλάσσης, κάθε χρόνο, διοργανώνουν εκστρατείες καθαρισμού ακτών και θαλάσσιων βυθών. Υποστηρίζει το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού με δράσεις που αφορούν εθελοντική αιμοδοσία κλπ. Από το 2013 είναι μέλος στην Επιτροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός».

Νίκος Διαμαντόπουλος:

Αποτελώντας ένα από τα πρώτα στελέχη της Marketing Greece, και από τα πιο έμπειρα στο Destination Marketing, ο Νίκος Διαμαντόπουλος κατέχει σήμερα τη θέση του Web & Digital Marketing Director στην εταιρεία. Έχοντας υπο την ευθύνη του το Discovergreece.com και τα social media της ταξιδιωτικής πλατφόρμας, την πρωτοβουλία Work From Greece καθώς και το σύνολο των digital assets της εταιρείας, ο ίδιος και η ομάδα του έχουν τρέξει πλήθος καμπανιών για τους ελληνικούς προορισμούς, τα τουριστικά προϊόντα τους καθώς και για το brand Ελλάδα.

Ξένια Κούρτογλου:

Η Ξένια Κούρτογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Pierce και Deree College Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing και ξεκίνησε την καριέρα της στην Έρευνα Αγοράς το 1985, ούσα ακόμη φοιτήτρια και μητέρα μιας τρίχρονης κόρης. Το 1988 ίδρυσε τη Focus Bari, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ερευνών καταναλωτή, με διεθνή αναγνώριση. Μέσα από τη δουλειά της, η συγγραφέας μελετά εδώ και τριάντα χρόνια την ανθρώπινη φύση και συμπεριφορά και «φωτογραφίζει» όλες τις εξελίξεις της ελληνικής κοινωνίας. Με απέραντη αγάπη για την Έρευνα Αγοράς, τον επιστημονικό κλάδο που προάγει το υγιές επιχειρείν, η Ξένια Κούρτογλου δίδαξε το συγκεκριμένο μάθημα για δεκατέσσερα χρόνια ως προσκεκλημένη λέκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, ενώ το 2012 ίδρυσε μαζί με άλλες επτά Ελληνίδες επιχειρηματίες το Δίκτυο i for U για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Είναι εδώ και πολλά χρόνια συχνά καλεσμένη ομιλήτρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας, επικοινωνίας, τεχνολογίας και προσωπικής ανάπτυξης. Ύστερα από πενταετείς σπουδές πιστοποιήθηκε ως Life & Business Coach με το ICPS Triple Certification in Coaching (MDI, AMA, Coach U), ενώ σήμερα είναι φοιτήτρια μεταπτυχιακού στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, ακολουθώντας την ανάγκη της να προσφέρει σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί τους τρόπους για να έχουν μια καλύτερη ζωή, μέσα από αυτοδυναμία και αυτοπεποίθηση.

Return to top of page