Skip links

Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Το ιδιαίτερα σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα της Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο προσέγγισαν οι μαθητές της β’ και γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου σε μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, στις 12:00, στο θέατρο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μίλησαν στους μαθητές του Σχολείου μας αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από την οθόνη ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ή μιας κινητής συσκευής, για την σημασία  της ορθολογικής και ορθής χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και για τους τρόπους προστασίας σε περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος. Μέσα από case studies και παραδείγματα τέθηκαν ερωτήσεις και πραγματοποιήθηκε ένας πολύ ενδιαφέρον διάλογος για ένα ζήτημα που προβληματίζει τόσο τους ίδιους τους εφήβους όσο και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, Ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων, ο οποίος ανέλυσε το θέμα του «Εθισμού στο διαδίκτυο ως σύγχρονο ψυχοκοινωνικό πρόβλημα και του ρόλου της ψηφιακής νοημοσύνης στην αντιμετώπιση του φαινομένου».


Return to top of page