Skip links

«Εσύ τι άτομο είσαι;»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού ολοκλήρωσαν το κεφάλαιο που αναφέρεται στα Υλικά Σώματα στη Φυσική. Πήραν χρήσιμες πληροφορίες για τα μόρια και για να τα κατανοήσουν καλύτερα δημιούργησαν κάποιες αναπαραστάσεις τους με πλαστελίνη. Μέσα από αυτή την πολύ αισθητηριακή δράση η κατανόηση των μαθητών ενισχύθηκε και ταυτόχρονα καλλιεργήθηκε το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα.

Ποιος είναι, όμως, ο δικός μας πυρήνας και ποια τα “ηλεκτρόνια” που στρέφονται γύρω μας και μας χαρακτηρίζουν; Ένας μαθητής είπε πως είναι ευγενικός, μια μαθήτρια πως είναι φιλόδοξη, άλλος τολμηρός, εγωιστής, θαρραλέα, δίκαιη! Τα επίθετα έπεσαν βροχή!

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες συμφώνησαν ότι τα χαρακτηριστικά του πυρήνα μας, που έχουν θετικό φορτίο, είναι αυτά που ορίζουν την προσωπικότητα μας, ενώ τα ηλεκτρόνια παρόλο που έχουν αρνητικό φορτίο συμβολίζουν τα μικρά ελαττώματα που όλοι έχουμε αλλά θέλουμε να δουλέψουμε για να διορθώσουμε.

Με αφορμή, λοιπόν, το δικό μας “άτομο” τα παιδιά διάλεξαν τα στοιχεία που τα περιγράφουν και σχεδίασαν την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.


Return to top of page