Skip links

Εργαστήρια Συναισθηματικής Ανθεκτικότητας στο Νηπιαγωγείο του Σχολείου μας

Μια ακόμα δημιουργική χρονιά ολοκληρώθηκε στο Νηπιαγωγείο μας, που ήταν σίγουρα διαφορετική καθώς οι συνθήκες λειτουργίας μεταβάλλονταν συνεχώς και έτσι όλοι, μικροί και μεγάλοι, καλούμασταν να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα.

Από τον μήνα Οκτώβριο ξεκίνησε ένα Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Συναισθηματικής Ανθεκτικότητας βασισμένο στο μοντέλο StoryPlay® της Joyce Mills που υλοποιήθηκε από Νηπιαγωγό του Σχολείου μας που είναι εκπαιδευμένη στη συγκεκριμένη προσέγγιση.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

  • Workshop εκπαιδευτικών «Το μπολ του φωτός»
  • Εργαστήρι «Το μπολ του φωτός»
  • Εργαστήρι «Ο κήπος της χαράς»

Το Εργαστήρι των εκπαιδευτικών είχε ως στόχο το δέσιμο της ομάδας, την αναγνώριση των συναισθημάτων μέσα από μια δημιουργική δραστηριότητα και τέλος την αναζήτηση των εσωτερικών δυνάμεων που κρύβονται στον καθένα από εμάς.

Προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών του Νηπιαγωγείου, ακολούθησε και το αντίστοιχο Εργαστήρι για όλα τα τμήματα. Στόχος ήταν να ανακαλύψει κάθε παιδί γιατί είναι μοναδικό, να εκφράσει τα συναισθήματά του μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα και να συνδεθεί καλύτερα με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του.

Τέλος, «Ο κήπος της χαράς» προγραμματίστηκε να υλοποιηθεί λίγο μετά από την επιστροφή στη φυσική τάξη. Κάθε ένα παιδί είχε την ευκαιρία να φιλοτεχνήσει το δικό του κήπο και να εντοπίσει όλα τα όμορφα που έχει ο κήπος αλλά και τα ζιζάνια που μπορεί να του χαλάνε πρόσκαιρα αυτή την ομορφιά. «Οι κήποι» από κάθε μια τάξη ενώθηκαν σε ένα μεγάλο επιδαπέδιο χαλί που στόλισε για λίγο το προαύλιο του Νηπιαγωγείου μας.


Return to top of page