Skip links

Εργασίες Ιστορίας από τα τμήματα της Α΄ Λυκείου

Κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου, στο μάθημα της Ιστορίας, οι μαθητές όλων των τμημάτων της Α΄ Λυκείου παρουσίασαν  στις τάξεις τους, ενώπιον των συμμαθητών, των καθηγητών και των διευθυντών τους,  δημιουργικές – συνθετικές εργασίες, που είχαν αναλάβει από τον χειμώνα. Οι  μαθητές και  μαθήτριες είχαν επιλέξει από τον Νοέμβριο ένα θέμα που σχετιζόταν με την ύλη της Ιστορίας της Α΄ Λυκείου, διαλέγοντας ανάμεσα σε μία πληθώρα θεμάτων. Η εργασία περιελάμβανε τη σύνταξη γραπτού δοκιμίου  800-1000 λέξεων, τη δημιουργία power point και προαιρετικά κατασκευαστική δημιουργία. Οι μαθητές  είχαν στη διάθεσή τους τρεις  μήνες να παραδώσουν την εργασία στις καθηγήτριές τους. Στη συνέχεια και αφού έγιναν κάποιες  μικρές επισημάνσεις – διορθώσεις σε κάθε μαθητή ατομικά, οι μαθητές ήταν έτοιμοι να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Κάποια από τα θέματα που διαχειρίστηκαν οι μαθητές ήταν:  Τα μυστήρια της Αιγύπτου   – Από το ανταλλακτικό εμπόριο στις πιστωτικές κάρτες – Οι τύραννοι τότε και τώρα –  Περικλής, ο πολιτικός του μέτρου – Η ιστορία και η εξέλιξη της γραφής –  Ο Ναός Της Του Θεού Σοφίας και πολλά άλλα.

Οι μαθητές δούλεψαν με ζήλο και μεράκι και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, τόσο ως προς  τη γραπτή τους εισήγηση όσο και στην παρουσίαση που έκαναν μέσα στην τάξη.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, καθώς και στις καθηγήτριες της Ιστορίας, Βάλια Φουσέκη και Δέσποινα Διαθεσοπούλου, για την πρωτοβουλία τους και την καθοδήγηση που προσέφεραν στα παιδιά.


Return to top of page