Skip links

Επιμόρφωση στη Σχολική Ψυχολογία

Με επιτυχία ολοκλήρωσε το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Σχολική Ψυχολογία» η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κυρία Ηλέκτρα – Μαρία Οικονομίδη. Το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των συμμετεχόντων στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας και εξοικείωσή τους με θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του σχολικού ψυχολόγου, τις βασικές αρχές της ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης παιδιών και εφήβων, τα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων καθώς και θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή ψυχολογία.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εφαρμογή της Συμβουλευτικής σε πλαίσια εκπαίδευσης, την προαγωγή της ψυχικής υγείας στη σχολική κοινότητα, τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας στο σχολικό περιβάλλον, τις σχέσεις εκπαιδευτικών – μαθητών και εκπαιδευτικών – γονέων, τη διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων και τη διαχείριση μαθητών από διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον.

Συγχαρητήρια στην κα. Οικονομίδη για τη συμμετοχή της.

Return to top of page