Skip links

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του Σχολείου μας στο μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής στην εκπαίδευση από το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με επιτυχία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από το σύνολο των βαθμίδων του Σχολείου μας στο μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής στην εκπαίδευση. Το ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διήρκησε 7 μήνες.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες επικεντρώθηκε, σχετίζονται με τους τρόπους εφαρμογής στο εκπαιδευτικό έργο και στο σχολικό περιβάλλον καθώς και με τις πρακτικές ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επιπλέον αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στις απαραίτητες γνώσεις των εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό σεξουαλικής αγωγής, στις εικόνες του σώματος και τη σεξουαλικότητα στο λαϊκό παραμύθι, στην τέχνη και τις εκπαιδευτικές εφαρμογές, σε ζητήματα σεξουαλικότητας στην εφηβεία και τη διαχείρισή τους, στα δικαιώματα των παιδιών και στον ρόλο των εκπαιδευτικών.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα παρακολούθησε η Διευθύντρια του Γυμνασίου και καθηγήτρια Φιλόλογος κυρία Όλγα Κηπιώτη και η δασκάλα κυρία Φωτεινή Ζορμπά.

Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας για την παρακολούθηση του Προγράμματος.

Return to top of page