Skip links

Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών του Σχολείου μας

Λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από έμπειρους επαγγελματίες.

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 η Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου πραγματοποίησε διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Αυτοδιαχείριση και Επαγγελματική Επιβίωση» και συζητήθηκαν θέματα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται στον χώρο του Σχολείου και η διαχείριση του επαγγελματικού χρόνου.

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου η Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «Επικοινωνία μέσα και έξω από την τάξη». Η κα Ο. Κηπιώτη έχει παρακολουθήσει σημαντικές εκπαιδεύσεις σε αντικείμενα που σχετίζονται με θέματα Ψυχολογίας και Επικοινωνίας όπως, Θετική Ψυχολογία, Συναισθηματική Νοημοσύνη,  Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό σε επίπεδο Master Practitioner και Micro Expressions & Body Language.

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία από την κυρία Ιωάννα Χαρδαλούπα Ψυχολόγο και Συντονίστρια Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: υποστηρίζοντας τους/τις εκπαιδευτικούς».

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου υποδεχτήκαμε την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Microsoft Hellas, Cyprus and Malta κυρία Έλενα Ζαγλαρίδου η οποία παρουσίασε σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία για τους εκπαιδευτικούς που μπορούν να χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου οι καθηγητές Γυμνασίου και Λυκείου παρακολούθησαν ομιλία της Σχολικής Ψυχολόγου κυρίας Ευδοξίας Δουδωνή με θέμα «Διαχείριση Παραπτωματικών Συμπεριφορών – Σχολικό Κλίμα».

Την ίδια μέρα οι δάσκαλοι του Δημοτικού παρακολούθησαν την εισήγηση του Σχολικού Ψυχολόγου Δρ. Ανδρέα Ζεργιώτη με θέμα «Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στην τάξη».


Return to top of page