Skip links

Επέτειος Θεμελίωσης Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Με αφορμή τα 18 χρόνια από την Επέτειο Θεμελίωσης του Σχολείου μας που συμπληρώθηκαν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός αυτής της τόσο σημαντικής ημέρας και ο καθιερωμένος Αγιασμός προσαρμοσμένος στις οδηγίες της Πολιτείας για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού. Οι μαθητές παρέμειναν μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους στις αίθουσες διδασκαλίας κατά τη διάρκεια του Αγιασμού που ακουγόταν από μεγάφωνα.

Η συγκίνηση και η χαρά όλων ήταν διάχυτη για την επιτυχημένη πορεία του Σχολείου και τη συμπλήρωση 18 χρόνων λειτουργίας. Μια διαδρομή που έχει επισφραγιστεί με επιτυχίες, διακρίσεις, όμορφες αναμνήσεις, πνεύμα ομαδικότητας, χαμόγελα και όνειρα που κάθε μέρα γίνονται πραγματικότητα, ως επιστέγασμα της παιδείας και της διαφύλαξης αρχών και αξιών που καλλιεργεί κάθε μέρα η «οικογένεια» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στο όραμα της δημιουργίας και της οικοδόμησης του Σχολείου πριν από 18 χρόνια, που ήταν η ίδρυση ενός σχολείου που θα αποτελούσε ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και θα ξεχώριζε μέσα από τους μαθητές και τους αποφοίτους του. Ένα σχολείο που θα διαπνεόταν από αρχές, αξίες και ιδανικά, θα υπηρετούσε την παιδεία, την εκπαίδευση, την αγωγή συνεισφέροντας ουσιαστικά στην κοινωνία.

Ο κος Αντωνόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά : «Σε αυτά τα 18 χρόνια το Σχολείο έχει μεγαλώσει. Έχει βιώματα, εμπειρίες και μέσα από όλα όσα έχει καταφέρει έχει χτίσει ένα υψηλό φρόνημα και ένα υψηλό σθένος σε όλη τη σχολική κοινότητα. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, Διεύθυνση, Διοίκηση όλοι μαζί λαμβάνουν καθημερινά την καλύτερη απόφαση έχοντας ως γνώμονα την παιδεία.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει σειρά επιτυχιών σε όλο το εύρος του ακαδημαϊκού, του παιδαγωγικού και γενικότερα του εκπαιδευτικού τομέα. Επιτυχίες στα γράμματα, στις τέχνες, στην τεχνολογία, στον πολιτισμό που το έχουν κάνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους και όλους τους ανθρώπους του Σχολείου και τους Διευθυντές για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.

Ευχή όλων μας είναι το Σχολείο να συνεχίσει τον δρόμο που μέχρι σήμερα έχει χαράξει και πάντα να βλέπουμε στα πρόσωπα των μαθητών και των αποφοίτων μας την καθαρή ματιά τους και να γίνονται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Σε μια εποχή, που λόγω του Covid – 19 όλος ο πλανήτης διακρίνεται από ασάφεια και ανασφάλεια, μπορούμε να αισθανόμαστε ότι το Σχολείο είναι ένα στήριγμα για όλους τους ανθρώπους του. Ένα στήριγμα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, μια πηγή έμπνευσης για τις οικογένειες, για όλους.

Ευχόμαστε στο ενήλικο σχολείο μας, που γίνεται 18 ετών, να πορεύεται με τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια εφηβική ορμή και δύναμη σε όλες τις επόμενες δεκαετίες της ζωής του

Η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Έρι Μαντά στον χαιρετισμό της για την επέτειο ίδρυσης του Σχολείου αναφέρει χαρακτηριστικά : «Ολόψυχα ευχόμαστε το Σχολείο μας, μετά μάλιστα και την τυπική ΄΄ενηλικίωσή΄΄ του – 18 χρονών πια – να δικαιώνει πάντα τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις ανάγκες μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών κάθε γενιάς κι εποχής παρέχοντας απλόχερα Αγωγή – Παιδεία – Πολιτισμό

Ευχή όλων μας είναι το Σχολείο μας να τα εκατοστίσει και κάθε χρόνος να μας βρίσκει όλους – μαθητές, εργαζόμενους και γονείς – υγιείς και δημιουργικούς!

Return to top of page