Skip links

Επέτειος Θεμελίωσης Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από την Επέτειο Θεμελίωσης της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. Με αφορμή αυτό το γεγονός πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός αυτής της τόσο σημαντικής ημέρας και ο καθιερωμένος Αγιασμός τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.

Η συγκίνηση και η χαρά των μαθητών, των εκπαιδευτικών, της διεύθυνσης και της διοίκησης του Σχολείου μας ήταν διάχυτη, αφού η επιτυχημένη πορεία των 17 χρόνων λειτουργίας του έχει επισφραγιστεί με επιτυχίες, διακρίσεις, όμορφες αναμνήσεις, πνεύμα ομαδικότητας, χαμόγελα και όνειρα που κάθε μέρα γίνονται πραγματικότητα, ως επιστέγασμα της παιδείας και της διαφύλαξης αρχών και αξιών που καλλιεργεί κάθε μέρα η «οικογένεια» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου να έχουν καλή πρόοδο με όρεξη και διάθεση για μάθηση, επιτυχία στους μαθητές της Γ’ Λυκείου και του GCE, που τη φετινή χρονιά προετοιμάζονται για τη συνέχιση της φοίτησής τους σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, και δύναμη στους εκπαιδευτικούς για να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που πραγματοποιούν καθημερινά για την επιτυχημένη και ουσιαστική εκπαίδευση των μαθητών μας.

Η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κυρία Έρι Μαντά επεσήμανε ότι αυτό το Σχολείο γεννήθηκε από την αγάπη των Ιδρυτών του για τα παιδιά και την παιδεία, θεμελιώθηκε, κτίστηκε και καθημερινά λειτουργεί με αγάπη για ο, τι έχει ανάγκη ένα παιδί και για ο, τι αποτελεί συστατικό παιδείας. Στη συνέχεια της ομιλίας της τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να αγαπάμε αυτό που κάνουμε – και όχι να κάνουμε μόνο αυτό που αγαπάμε, να αγαπάμε τους ανθρώπους γύρω μας – συμμαθητές, δασκάλους, συνεργάτες – και, το κυριότερο, να αγαπάμε σωστά και δημιουργικά τον εαυτό μας, που σημαίνει να αξιοποιούμε γνώσεις, ευκαιρίες, δυνατότητες για να τον κάνουμε καλύτερο, ισχυρότερο, αποτελεσματικότερο. Τέλος, αξιοποιώντας την ημερολογιακή χρονική συγκυρία 2/02/2020 τόνισε τη μοναδικότητα άρα και την ανεπανάληπτη αξία κάθε μέρας στη ζωή μας, στοιχείο που επιβάλλει την απόλυτη αξιοποίησή  της πάντα με αγάπη, πάθος και προσήλωση στους στόχους και τα όνειρά μας.


Return to top of page