Skip links

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες από όλες τις βαθμίδες του Σχολείου μας τίμησαν με υπερηφάνεια την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του ηρωικού «ΟΧΙ» τηρώντας στο ακέραιο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας για τον Covid-19.

Οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο διατήρησαν ζωντανή στη μνήμη τους, τους αγώνες των Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, αναπτύχθηκαν συζητήσεις, απήγγειλαν τραγούδια και ποιήματα, διάβασαν κείμενα, επιμελήθηκαν εικαστικές δημιουργίες και είδαν φωτογραφίες, εφημερίδες και αναμνηστικά μετάλλια της περιόδου.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της τελετής παράδοσης σημαίας του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και η απονομή των Επαίνων και των Αριστείων σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που αρίστευσαν κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς.

Τα αγήματα της παρέλασης παρατάχθηκαν υπερήφανα στο προαύλιο και οι μαθητές μας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο παρέλασαν τιμώντας το σύμβολο της Γαλανόλευκης.

Την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης συμμετείχαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις Αφίδνες δίνοντας δυναμικά το «παρών» τους και τιμώντας την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ».


Return to top of page