Skip links

Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση που είχε οργανώσει η Β’ Λυκείου έχοντας την πολύτιμη καθοδήγηση από την καθηγήτρια Φιλόλογο κυρία Άννα Κουρδή.

Η Μαθητική Κοινότητα τηρώντας στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19 συγκεντρώθηκε στο προαύλιο και τίμησε τον αγώνα των πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου που αγωνίστηκαν για τη διεκδίκηση πανανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Μέσα από μονολόγους, σκετς, κείμενα και συνθήματα που αποτυπώθηκαν σε πλακάτ οι μαθητές αναβίωσαν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου που έγιναν σύμβολο των αγώνων για την ελεύθερη παιδεία και τη διαφύλαξη της ελευθερίας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.

Συγκινητικό ήταν το μουσικό αφιέρωμα στον αξεπέραστο Μίκη Θεοδωράκη που τα τραγούδια του, οι νότες και η μουσική του έχουν ταυτιστεί με την Ελλάδα και τους αγώνες του Πολυτεχνείου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και τη διοργάνωση της Εορτής καθώς και στην κα Α. Κουρδή για τη σημαντική υποστήριξη στην υλοποίηση της εκδήλωσης.


Return to top of page