Skip links

Εξαιρετική συμμετοχή μαθητών μας στο 21ο D.S.A. Model United Nations

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή μαθητών του Σχολείου μας στο 21ο D.S.A. Model United Nations, την παλαιότερη και μεγαλύτερη μαθητική προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.

Στη φετινή διοργάνωση η οποία είχε ως κεντρικό θέμα την Πολιτική Διαφθορά, στο σχολείο μας είχε ανατεθεί η εκπροσώπηση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και του Εκουαδόρ, με τη συμμετοχή 11 μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Στις επιτροπές της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών εκπροσώπησαν τις άνω χώρες

στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας η Μαρία-Ευρυδίκη Κανελλοπούλου (Α΄ Λυκείου), η οποία ήταν και η Πρέσβειρα του Εκουαδόρ – αρχηγός της διπλωματικής αποστολής, και ο Ιωάννης Αγγέλικας (Β΄ Λυκείου),

στην Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτισμική Επιτροπή ο Παναγιώτης Διαμαντής (γ’ Γυμνασίου) και η Ουρανία Μορώνη (Α’ Λυκείου),

στην Ειδική Πολιτική Επιτροπή Απο-αποικειοποίησης ο Χαρίλαος-Ιωάννης Ιωάννου (Α’ Λυκείου), ο οποίος ήταν και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας – αρχηγός της διπλωματικής αποστολής, αλλά και ο βασικός εισηγητής του ψηφίσματος που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη πλειοψηφία για το θέμα των απολιτικών πολιτών,

στην Περιβαλλοντική Επιτροπή ο Ανδρέας-Χρήστος Χάντζος (Β΄ Λυκείου).

Στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε (ECOSOC) συμμετείχαν η Αγγελική Βυτόγιαννη (Α’ Λυκείου) και ο Χριστόφορος Δάβρης (Α’ Λυκείου), ο οποίος ήταν και ο βασικός εισηγητής του ψηφίσματος που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη πλειοψηφία για το θέμα της εφαρμογής ενός νομικού πλαισίου για τα Κρυπτονομίσματα.

Τέλος στην Ειδική Επιτροπή για την Πολιτική Διαφθορά έλαβαν μέρος ο Γεώργιος Μουσελάς (γ’  Γυμνασίου) και η Ελένη Χριστοφιλέα (Β’ Λυκείου).

Στην φετινή προσομοίωση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το σχολείο μας εκπροσώπησε ως δικαστής η Ευπραξία Αναγνωστοπούλου (Β’ Λυκείου).

Τους μαθητές προετοίμασε για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο και συνόδευσε και τις τρεις ημέρες η κυρία Κάλλια Θερμού.

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους.


Return to top of page