Skip links

Εξαιρετική εμφάνιση μαθητών μας στο 7th Campion Model United Nations

Μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας συμμετείχαν και τη φετινή χρονιά στην ετήσια σύνοδο του Μαθητικού Συνεδρίου προσομοίωσης των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 7th Campion Model United Nations (CSMUN), που πραγματοποιήθηκε στο Campion School στις 12 και στις 13 Οκτωβρίου 2019.  Στην φετινή διοργάνωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις επιπτώσεις τους, οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης  πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση εκπροσωπώντας την Πολωνία και τη Ν. Αφρική.

Στις επιτροπές Ο.Η.Ε. του συνεδρίου έλαβαν μέρος

από τη β΄ Γυμνασίου: Ελεάννα Χαλαράκη (Νομική Επιτροπή), Ιωάννης Ιωάννου και Θεοδώρα Πολιτάκου (Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτισμική Επιτροπή), Διονύσιος Πρίφτης (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), Μιχάλης Χατζησταμάτης (Ειδική Επιτροπή για τα Επιτεύγματα της Τεχνολογίας και τις Επιπτώσεις τους), Ανδρέας Ζωγράφος και Αριάδνη Τριανταφύλλου (Περιβαλλοντική Επιτροπή),

από τη Β’ Λυκείου: Δημήτριος Κατσαούνος (Συμβούλιο Ασφαλείας Ο.Η.Ε.), Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και Ειρήνη Κορμά (Ειδική Πολιτική Επιτροπή Απο-αποικειοποίησης), Δέσποινα- Ινώ Σπίνου (Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο – δικαστής).

Στην προσομοίωση του Διεθνούς Δικαστηρίου Ο.Η.Ε. συμμετείχαν οι μαθητές Παναγιώτης Διαμαντής (Α’ Λυκείου) και Ιωάννης Αγγέλικας (Γ’ Λυκείου) ως οι συνήγοροι της Μαλαισίας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Συμμετείχε επίσης η Μάρθα Πίσχου (Β’ Λυκείου) ως Δικαστής.

Στα θεσμικά όργανα του Συνεδρίου το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι Χαρίλαος-Ιωάννης Ιωάννου (Β’ Λυκείου) ως ο Αντιπρόεδρος (‘Deputy President’) του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο Χριστόφορος Δάβρης (Β’ Λυκείου) ως Αντιπρόεδρος (‘Co-Chair’) της Ειδικής Πολιτικής Επιτροπής Απο-αποικειοποίησης Ο.Η.Ε. και η Ελεάννα-Ραφαηλία Γώγου (Β’ Λυκείου) ως Αντιπρόεδρος (‘Co-Chair’) της Επιτροπής Συζήτησης Νέων (Junior Group Discussion Group).

Τους μαθητές συνόδευσαν στο Μαθητικό Συνέδριο οι καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας κυρίες Μαρία Δεληβάνη και Χαρά Νικηφορίδου.

Συγχαρητήρια σε όλους μας τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εξαιρετική συμμετοχή τους στη διοργάνωση καθώς και στην κυρία Κάλλια Θερμού, Δικηγόρο και Πολιτική Επιστήμονα, η οποία ανέλαβε την προετοιμασία τους.

Return to top of page