Skip links

Εντυπωσιακή συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από το Λύκειο στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Δυναμική ήταν η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Απριλίου 2024, στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.

Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν «Ερευνητικές Διαδρομές στον Πολιτισμό και στις Επιστήμες» και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας μοιράστηκαν με το κοινό τη συναρπαστική διαδρομή τους και την επιτυχημένη πορεία τους μέχρι τις παγκόσμιες διακρίσεις τους, στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Νέων.

Οι “Minders’’  Ευάγγελος Δασκαλόπουλος,  Αλέξανδρος Ηλιάδης και Οδυσσέας Κεσεντές παρουσίασαν το project “Aqua Byte-Rising Data” με το οποίο διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Future Innovators στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον Παναμά και ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο.

Επιπλέον ο μαθητής Αλέξανδρος Ηλιάδης παρουσίασε την εργασία του «Υμνώντας το μεγαλείο του ουρανού» μέσω της οποίας σύνδεσε την ελληνική μυθολογία με τους αστερισμούς. Ο Αλέξανδρος «ξενάγησε» το κοινό στις πιο εντυπωσιακές γειτονιές του ουρανού και έδωσε συμβουλές για το πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε πολλούς αστερισμούς, οι οποίοι είναι ορατοί από την Ελλάδα. Ο μαθητής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε κατακτήσει την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο στη 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Νέων και έχει προκριθεί στη δεκάδα της φετινής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.

Τα μέλη της “Athena Racing Team” Δάφνη Βαλιάδου, Ευαγγελία Βουρνάζου, Γεωργία Σαμαρά και Κατερίνα Χαλμπέ μίλησαν για τη σπουδαία εμπειρία της συμμετοχής τους σε έναν διεθνή διαγωνισμό. Οι μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κατέκτησαν το κορυφαίο Βραβείο “FIA Women in Motorsport Award” στον Παγκόσμιο Τελικό F1 in Schools που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Σιγκαπούρη και αναδείχθηκαν ως η Καλύτερη Γυναικεία Ομάδα στον κόσμο.

Το Συνέδριο έδωσε την ευκαιρία της συνένωσης 178 εκπαιδευτικών μονάδων, 5.013 εκπαιδευτικών και 40.912 μαθητών και μαθητριών σε μια μεγάλη και ισχυρή κοινότητα μάθησης, η οποία είχε ως στόχο την προώθηση της κριτικής σκέψης και των μορφωτικών ενδιαφερόντων των μαθητών, την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της πρωτοτυπίας, τη συνεργασία και την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων προς όφελος της μαθητικής κοινότητας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που εκπροσώπησαν επάξια το Σχολείο τους.


Return to top of page