Skip links

Ενημερώνομαι, προλαμβάνω, δρω!

Δράση των μαθητών της Ε’ Δημοτικού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που τιμάται την 15η Φεβρουαρίου, διάβασαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Παντελή Κολλιότσου «Ένα σακί μαλλιά» που περιλαμβάνεται στο σχολικό Ανθολόγιο.

Οι μαθητές μας συγκινήθηκαν από τη -γεμάτη ευαισθησία και διακριτικότητα από τους συμμαθητές του- αντιμετώπιση του Φάνη, ενός παιδιού που, λόγω ασθένειας, έχει χάσει τα μαλλιά του.

Με αφορμή αυτό το απόσπασμα, οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν και αναζήτησαν πληροφορίες για την ασθένεια του καρκίνου. Χωρίστηκαν σε ομάδες, αναζητώντας στοιχεία για τη φύση του καρκίνου, τις αιτίες που τον προκαλούν, καθώς και πώς μπορούμε να προστατευτούμε, αλλά και να προσφέρουμε βοήθεια προς τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις.

Με την παρουσίαση των εργασιών στην ολομέλεια της τάξης, οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού κατέληξαν σε απλές καθημερινές συνήθειες τις  οποίες μπορούμε εύκολα να υιοθετήσουμε, ώστε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας από τον καρκίνο.

Όταν γνωρίζουμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και προσφοράς προς συνανθρώπους μας που χρειάζονται υποστήριξη.


Return to top of page