Skip links

Ενημέρωση μαθητών της Α΄ Λυκείου για το Πρόγραμμα «Αιμοδοσία 365»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Α’ Λυκείου του Σχολείου μας την Παρασκευή 4/02/22 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη από την Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος «Αιμοδοσία 365» κυρία Μαριάννα Πολίτου Καθηγήτρια Αιματολογίας – Ιατρικής των Μεταγγίσεων, Διευθύντρια Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ενημερώθηκαν αναλυτικά για το Πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σημειώνεται ότι το Σχολείο μας αποτελεί ένα από τα τέσσερα σχολεία που σε πανελλαδικό επίπεδο το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά εφαρμόζοντας την προσέγγιση «whole school approach».

Η κα Μ. Πολίτου μίλησε στα παιδιά για τις ιδιότητες του αίματος, τις ομάδες αίματος, τις συνθήκες που διατηρείται το αίμα σε μια Τράπεζα Αίματος καθώς και για τη σπουδαιότητα της καλλιέργειας στη συνείδηση κάθε πολίτη, της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες σε συνεργασία με τους καθηγητές τους και μέσα από τη Βιολογία, τα Φιλολογικά μαθήματα, τα Εικαστικά και τη Φυσική Αγωγή θα εμπλακούν δημιουργικά στο Πρόγραμμα και θα ευαισθητοποιήσουν τη σχολική κοινότητα για το συγκεκριμένο θέμα.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης η κα Μ. Πολίτου τόνισε τα παρακάτω:

  1. Το αίμα έχει ημερομηνία λήξης.
  2. Όταν δίνουμε αίμα φτιάχνουμε τα παράγωγα εκείνα που μπορούν να μεταφερθούν σε τρεις διαφορετικούς ασθενείς.
  3. Το αίμα είναι ένα δώρο που το δημιουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός και μπορεί να προσφερθεί ως δώρο σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Στην εισήγηση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Σχολείου μας, παρευρέθηκε και η Συνεργάτιδα του Ερευνητικού Προγράμματος κυρία Ισιδώρα Μυτιληναίου, Κοινωνική Ερευνήτρια με Γνωστικό Αντικείμενο The Psychological Contract of Hospital Volunteers.


Return to top of page