Skip links

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Summer Camp του Stafford House στο York

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, της α’ και γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου είχα την ευκαιρία να επισκεφθούν το Summer Camp του Stafford House στο York την περίοδο από 2/07 έως και 11/07.

Οι μαθητές του Σχολείου μας στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος του Queen Ethelberga’ s College παρακολούθησαν καθημερινά μαθήματα 4 ωρών και συμμετείχαν σε δραστηριότητες αθλητικές, καλλιτεχνικές, χειροτεχνίας και μαγειρικής.

Η ένταξή τους στις ομάδες πραγματοποιήθηκε έπειτα από γραπτή και προφορική εξέταση ώστε να επιτευχθεί η ομοιογένεια στα τμήματα και να εξασφαλιστεί η συναναστροφή και η συνεργασία τους με παιδιά από άλλες χώρες, δεδομένου ότι το Κολλέγιο το επισκέπτονται μαθητές από ολόκληρο τον κόσμο και η επικοινωνία τους πραγματοποιείται αποκλειστικά στην Αγγλική Γλώσσα.

Οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της διαμονής τους επισκέφθηκαν το York και συγκεκριμένα το Jorvik Museum των Βίκινγκς και ξεναγήθηκαν στην πόλη, στο πλαίσιο ολοήμερων εκδρομών που διοργανώσει το Κολλέγιο. Άλλη μια στάση που πραγματοποίησαν ήταν στο Liverpool όπου περιηγήθηκαν στην πόλη και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο των Beatles!

Η απόλαυση του παραδοσιακού παγωτού στον Βοτανικό Κήπο της γραφικής πόλης Harrogate ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή ενώ αξέχαστη εμπειρία αποτέλεσε το παραδοσιακό afternoon tea στο φημισμένο Tea Room Betty’s.

Η ξενάγηση στο γήπεδο της Manchester United ήταν εντυπωσιακή την οποία ακολούθησε ένα οδοιπορικό στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Η εκπαιδευτική εκδρομή στο York αποτέλεσε μια σπουδαία εμπειρία για τους μαθητές μας που εκτός από τα ακαδημαϊκά της οφέλη έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες, με διαφορετική κουλτούρα και διαφορετικές πολιτισμικές και θρησκευτικές αναφορές έχοντας ως μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας την Αγγλική Γλώσσα και βιώνοντας μια εμπειρία διαπολιτισμικής συμβίωσης και συνεργασίας, ως πολίτες του Κόσμου και ως πολίτες του 21ου αιώνα!

Στην εκπαιδευτική εκδρομή συνόδευσαν οι καθηγήτριες Αγγλικών κυρίες     Μίνα Παύλου και Ανδρομάχη Φουντουκά.


Return to top of page