Skip links

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Hellas SAT

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, το Δεκέμβριο 2017, επισκέφθηκαν την εταιρεία δορυφορικών συστημάτων Hellas Sat, στο πλαίσιο στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας που πραγματοποιούν με θέμα τη μελέτη των Βιομηχανιών του Μέλλοντος. Την Hellas Sat, επίσης, επισκέφθηκαν και οι μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού του Ομίλου Σύγχρονης Φυσικής και Κοσμολογίας του Σχολείου μας.

Η Hellas Sat είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των δορυφορικών συστημάτων και επικοινωνιών και δραστηριοποιείται στις δορυφορικές επικοινωνίες με τον δορυφόρο Hellas Sat 2 (ο οποίος εκτοξεύθηκε στις 13 Μαΐου 2003 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα των ΗΠΑ) και τον δορυφόρο Hellas Sat 3 (ο οποίος εκτοξεύθηκε στις 28 Ιουνίου 2017 στο διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουϊάνας, με έναν πύραυλο Ariane 5).

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στα διάφορα τμήματά της εταιρείας, μίλησαν με τους ιθύνοντες στα διάφορα τμήματά της και πήραν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία αναφορικά με το πλαίσιό της και τη λειτουργία της, ώστε να τα προσαρμόσουν στον τρόπο με τον οποίο μια βιομηχανία του μέλλοντος υφίσταται και αναπτύσσεται στην Ελλάδα.


Return to top of page