Skip links

Εθελοντισμός για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τους μαθητές της Β΄Δημοτικού

«Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή τον πόλεμο, ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά», έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Η 20η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στάθηκε αφορμή για να γνωρίσουν οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού τα δικαιώματά που έχουν οι ίδιοι αλλά και κάθε παιδί στον πλανήτη μας!

Πληροφορίες από την ενότητα του βιβλίου της Μελέτης Περιβάλλοντος «Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μου» βοήθησαν στην έναρξη της συζήτησης. Στη συνέχεια, εικόνες που παρουσιάζουν την καταπάτηση κάποιων δικαιωμάτων ευαισθητοποίησαν ακόμα περισσότερο τους μικρούς μαθητές.

Η συζήτηση, όπως ήταν λογικό, στράφηκε στους τρόπους υπεράσπισής των δικαιωμάτων και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της έννοιας του «Εθελοντισμού».

Οι μαθητές, αφού πρώτα γνώρισαν το έργο κάποιων ανθρωπιστικών οργανώσεων, ανέλαβαν δράση! Δημιούργησαν τη δική τους αφίσα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους επισκέπτες του φιλανθρωπικού Bazaar που διοργανώνει το Σχολείο μας λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα!


Return to top of page