Skip links

«Είδη κατοικίας και μικρές αγγελίες»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Δημοτικού, στο πλαίσιο της 2ης Ενότητας της Γλώσσας με θέμα την «Κατοικία» ήρθαν σε επαφή με αρκετά είδη οικημάτων και εξέτασαν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν και με αντίστοιχο λεξιλόγιο.

Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, γνώρισαν τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου και τα στάδια κατασκευής ενός σπιτιού, καθώς και την πληθώρα των επαγγελματιών και επαγγελμάτων που απαιτείται να συνεργαστούν, ώστε να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες, και με βάση τη φωτογραφία που έλαβε η κάθε ομάδα, έπρεπε να αναγνωρίσουν το είδος της εικονιζόμενης κατοικίας και να δημιουργήσουν το προφίλ του ενοίκου με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σπιτιού. Οι ομάδες παρουσίασαν το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας τους σε μικρά χρωματιστά χαρτόνια.

Σε επόμενο στάδιο, αφού οι μαθητές διερεύνησαν τη μορφή και τα βασικά χαρακτηριστικά μιας αγγελίας ενοικίασης ή πώλησης σπιτιού, ανέλαβαν να δημιουργήσουν και να «δημοσιεύσουν» τις δικές τους προσωπικές αγγελίες για πώληση κατοικίας, αξιοποιώντας εύστοχα το λεξιλόγιο της Ενότητας.


Return to top of page