Skip links

«Δώσε μου το Δικαίωμα να Χαμογελάσω»

Μαθητές της Α’ Λυκείου υποστηρίζουν την καμπάνια «302010» για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Μαθητές και μαθήτριες από το τμήμα Α’2 Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού που τιμάται σε ετήσια βάση στις 20 Νοεμβρίου, και στο πλαίσιο της δράσης 302010 που διοργανώνει το YouSmile που είναι το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Αξιοποιώντας την κοινωνική ευαισθησία τους, τη δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους οι μαθητές του Σχολείου μας δημιούργησαν αφίσες και βίντεο που διαπραγματεύονται ζητήματα που αφορούν την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του Παιδιού και σχετίζονται με θέματα bullying, ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, κλιματικής αλλαγής, κοινωνικού αποκλεισμού και αντιμετώπισης παιδιών προσφύγων και μεταναστών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συνεργάστηκαν για τη δράση «302010: Δώσε μου το Δικαίωμα να Χαμογελάσω» είναι οι Ίρις Σπίνου, Χαρά Κονταξάκη, Νάνσυ Γεωργίου, Νικόλας Ανάγνου, Άραν Ίκμπαλ-Κωστάκης, Θάλεια Πρέκα.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση υπέγραψε τις προτάσεις του YouSmile. Μπορείτε να υποστηρίξετε και εσείς τη δράση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο  https://www.302010.gr/drase-twra.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου μας που συμμετείχαν στη δράση καθώς και στην καθηγήτρια Φιλόλογο κυρία Άννα Κουρδή που συντόνισε τη διαδικασία.


Return to top of page