Skip links

Μαθητές μας στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Tην Κυριακή 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο Περιφερειακός Διαγωνισμός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Το Σχολείο μας έδωσε το παρόν με δυο ομάδες και δυο ιδέες που εντυπωσίασαν! Ο Διαγωνισμός αφορούσε μαθητές Δημοτικού και το θέμα με το οποίο καταπιάστηκαν ήταν «Ο εποικισμός του Άρη».

Την ομάδα «MARSΆρης» επάνδρωσαν οι μαθητές Αγγέλικας Νικόλας, Ζωγράφος Αρίστος, Λάττα Ηλέκτρα, Μαθιόπουλος Παναγιώτης, Μουζάκης-Ντέρας Διονύσης και Στεφανίδης Κωνσταντίνος. Οι μαθητές κατασκεύασαν ένα ρομποτικό σύστημα με αυτοματισμούς το οποίο αναζητά, συλλέγει και επεξεργάζεται τον πάγο που βρίσκεται στο υπέδαφος του πλανήτη Άρη. Η συμμετοχή αυτή ήταν υποψήφια για το βραβείο «Πρωτότυπης ιδέας- Καινοτομία». Η ομάδα προκρίθηκε στις 40 καλύτερες ομάδες του Περιφερειακού Διαγωνισμού ανάμεσα σε 140, πολύ ανταγωνιστικές, συμμετοχές από την Αττική.

Την ομάδα «MarsΜέλλον» στελέχωσαν οι μαθητές Ανυφαντής Γιώργος, Αρτόπουλος Νικόλας, Θεοδωρίδης Στέφανος, Κασιμάτης Παναγιώτης, Κάτσικας Θάνος και Κεσεντές Οδυσσέας. Σκοπός της κατασκευής ήταν η δημιουργία μιας διαδικασίας, η οποία θα ελέγχει την ανάπτυξη των φυτών μέσα σε ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο στον πλανήτη Άρη. Σύμφωνα  με την ομάδα, αυτή είναι η λύση που θα αντιμετωπίσουν οι μελλοντικοί κάτοικοι στον κόκκινο πλανήτη. Η συμμετοχή αυτή, έφτασε μέχρι τον Τελικό Διαγωνισμό και προκρίθηκε στις 30 καλύτερες συμμετοχές ανάμεσα σε 256 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα!

Τις ομάδες προπόνησαν η κα Σίσσυ Σπανοπούλου και ο κος Ιάσων Ταούκης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους προπονητές τους!

 


Return to top of page