Skip links

Δράση της Ε΄ Δημοτικού για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού του Σχολείου μας συμμετείχαν σε μια οργανωμένη δράση, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 που προσαρμόστηκε σε όλα τα μαθήματα της ημέρας.

Οι μαθητές με την κατάλληλη καθοδήγηση των δασκάλων τους εργάστηκαν σε ομάδες προσεγγίζοντας έννοιες όπως η ισορροπημένη διατροφή, η λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ο υποσιτισμός. Η συγκεκριμένη δράση συνδέθηκε με τη σχετική ενότητα της Φυσικής αναφορικά με το πεπτικό σύστημα.

Κάνοντας ιστορική αναδρομή μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, των Ρωμαίων και των Βυζαντινών, να μελετήσουν σχετικούς χάρτες και να δημιουργήσουν δικούς τους με βάση όσα διδάχθηκαν στο μάθημα της Γεωγραφίας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές απήλαυσαν πλήθος εκπαιδευτικών παιχνιδιών στον διαδραστικό πίνακα, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας ήρθαν σε επαφή με συνταγές της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες επεξεργάστηκαν υπό το πρίσμα της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Στο πλαίσιο των Μαθηματικών συγκεντρώθηκαν δεδομένα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, τα οποία καταγράφηκαν και παρουσιάστηκαν με τη βοήθεια ραβδογραμμάτων, ενώ τα έτοιμα ραβδογράμματα χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων. Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες έφεραν μαζί τους προτάσεις υγιεινού και ισορροπημένου πρωινού και γευμάτισαν όλοι μαζί στην τραπεζαρία του Σχολείου!


Return to top of page