Skip links

Δράση της Ε΄ Δημοτικού για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που τιμάται σε ετήσια βάση στις 16 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού συμμετείχαν σε μια οργανωμένη δράση την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, η οποία διέτρεξε όλα τα μαθήματα.

Οι μαθητές με την κατάλληλη καθοδήγηση των δασκάλων τους εργάστηκαν σε ομάδες προσεγγίζοντας έννοιες όπως η ισορροπημένη διατροφή, η λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ο υποσιτισμός . Η δράση συνδέθηκε στενά με τη σχετική ενότητα της Φυσικής της Ε΄ Δημοτικού «ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ».

Οι μαθητές είχαν, επίσης, την ευκαιρία μέσω μιας σειράς δημιουργικών δραστηριοτήτων να γνωρίσουν τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, των Ρωμαίων και των Βυζαντινών. Ακόμη, μελέτησαν σχετικούς χάρτες κι έφτιαξαν δικούς τους εφαρμόζοντας όσα έμαθαν στο μάθημα της Γεωγραφίας. Κατά τη διάρκεια της δράσης τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με συνταγές της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες επεξεργάστηκαν μέσα από το πρίσμα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Στο πλαίσιο των Μαθηματικών, επίσης,  οι μαθητές  μελέτησαν ραβδογράμματα σχετικά με τη διατροφή, ώστε να εξαγάγουν συμπεράσματα.

Τέλος, την ίδια μέρα μικροί και μεγάλοι έφεραν προτάσεις υγιεινού και ισορροπημένου πρωινού που απήλαυσαν όλοι μαζί στο προαύλιο του σχολείου μας.


Return to top of page