Skip links

Δράση της Δ΄ Δημοτικού για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που εορτάζεται στις 2 Απριλίου, οι μαθητές του Τμήματος Δ’4 «τίμησαν» τη μέρα αυτή διαβάζοντας ένα εξωσχολικό λογοτεχνικό βιβλίο και το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, με σκοπό να τους παρακινήσουν και να τους «προκαλέσουν» να διαβάσουν το δικό τους βιβλίο!

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, που λαμβάνει χώρα τη φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Αθήνα ήταν η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Στόχος της δράση αυτής ήταν οι μαθητές να αγαπήσουν ακόμα πιο πολύ το βιβλίο, να βελτιώσουν τον ρυθμό και την ποιότητα της ανάγνωσης τους, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και την κριτική τους σκέψη, να ετοιμάσουν μια προφορική περίληψη και να το παρουσιάσουν σαν πραγματικοί συγγραφείς, εκθέτοντας τον εαυτό τους σε ένα ομοιογενές κοινό, σε ορισμένο χρόνο.  Η αποστολή αυτή απαιτούσε μεγάλη και συστηματική προετοιμασία και προσπάθεια, ακολουθώντας τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί στην τάξη.

Τα αποτελέσματα ήταν, χωρίς υπερβολή, εκπληκτικά. Οι μαθητές με περίσσια αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους έφεραν εις πέρας την αποστολή τους και στάθηκαν μπροστά στο κοινό τους σαν επαγγελματίες, για να παρουσιάσουν το βιβλίο τους.


Return to top of page