Skip links

Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός, ποιος ο ρόλος της σχολικής κοινότητας;»

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» και σε συνέχεια σχετικής ομιλίας που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας  από τον Εθελοντικό Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», μαθητές και μαθήτριες της γ’ Γυμνασίου οργάνωσαν «Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας» με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός, ποιος ο ρόλος της σχολικής κοινότητας;».

Η συζήτηση παρουσιάστηκε σε όλα τα τμήματα της γ΄ γυμνασίου. Μετά από τη διαλογική παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με όλους τους μαθητές των τμημάτων, από την οποία εξήχθησαν αξιόλογα συμπεράσματα ως προς τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η σχολική κοινότητα και ιδιαιτέρως οι ίδιοι οι μαθητές να περιορίσουν τον εκφοβισμό σε κάθε του έκφανση. Ιδιαίτερη έμφαση αποδόθηκε παράλληλα στην αξία που διαθέτει ο διάλογος ως μέσο κατάθεσης προσωπικού προβληματισμού, διαφωνίας αλλά και σύνθεσης απόψεων. Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τον γόνιμο προβληματισμό και την πρωτοβουλία τους!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν ήταν ο Κωσταντίνος Αλεξόπουλος, η Στέλλα Μάγκου, ο Σωτήρης Μαρής, η Εβίτα Πολιτάκου και η Μελίνα Σαρηγιαννίδη.

Στην προετοιμασία των μαθητών συνέβαλε δημιουργικά η καθηγήτρια  Φιλόλογος κυρία Έλλη Τσενέ.


Return to top of page