Skip links

Δράση Γ’ Δημοτικού – «Μουσείο Σχολικής Ζωής» από τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και συγκεκριμένα της ενότητας «Πάλι μαζί – Το σχολείο ταξιδεύει στον χρόνο – Οι μεγάλοι θυμούνται τα δικά τους σχολικά χρόνια», οι μαθητές της Γ’ δημοτικού, γνώρισαν το σχολείο μιας άλλης εποχής, δημιουργώντας το δικό τους «Μουσείο Σχολικής Ζωής».

Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και την πολύτιμη βοήθεια γονέων αλλά κυρίως παππούδων και γιαγιάδων, συνέλεξαν πολύτιμο υλικό από μαθητές περασμένων δεκαετιών και έστησαν τη δική τους έκθεση με βιβλία, τετράδια, παλιές φωτογραφίες, σχολικές ποδιές, ελέγχους και άλλα σπάνια αντικείμενα της καθημερινότητας στο «παλιό» σχολείο.

Εντυπωσιασμένοι από τη ζωή των τότε μαθητών, οι μαθητές μας έγιναν «μικροί δημοσιογράφοι» και πήραν συνεντεύξεις από παππούδες και γιαγιάδες, συγκεντρώνοντας ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχολική ζωή του «τότε». Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο αυτοσχέδιο «Μουσείο» τους, άγγιξαν, γνώρισαν και έμαθαν τη χρήση παλιών σχολικών αντικειμένων και εργαλείων, ταξιδεύοντας με τον τρόπο αυτό στα σχολικά χρόνια του χθες!


Return to top of page