Skip links

Δράση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ξένων Γλωσσών

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ξένων Γλωσσών που τιμάται στις 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας.

Οι μαθητές Γαλλικών της Γ’ και ΣΤ’ Δημοτικού μετέφρασαν τη λέξη ΄΄Ελευθερία΄΄ σε όλες τις βασικές ευρωπαϊκές γλώσσες θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσουν την αξία της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Αντίστοιχα οι μαθητές των Γερμανικών ανέλαβαν να διακοσμήσουν το Σχολείο με τη λέξη ΄΄Αγάπη΄΄ μεταφρασμένη σε πλήθος ευρωπαϊκών γλωσσών και δημιούργησαν μια καρδία ως σύμβολο της συγκεκριμένης ημέρας ενώ οι μαθητές της Αγγλικής Γλώσσας δημιούργησαν ζωγραφιές και εικαστικές κατασκευές με στόχο να διαδώσουν το μήνυμα για τη σημασία της εκμάθησης ξένων γλωσσών τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας όσο και σε επίπεδο πολυπολιτισμικότητας.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μικροί μαθητές Γαλλικών της Γ΄ Δημοτικού άφησαν ελεύθερα τα μπαλόνια που κρατούσαν στα χέρια τους στέλνοντας το μήνυμα ότι «μαθαίνοντας τις γλώσσες άλλων ανθρώπων είναι ένας τρόπος που μας βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και να ξεπεράσουμε τις πολιτιστικές μας διαφορές».


Return to top of page