Skip links

Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Με μεγάλη χαρά το Σχολείο μας καλωσορίζει τις δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

Κύριος στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι η εκπαίδευση εκατό χιλιάδων πολιτών μέσα από τη λειτουργία 100 σταθερών σημείων ψηφιακής εκπαίδευσης (hotspots) που θα δημιουργηθούν σε Διοικητικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και σε σχολεία. Για την υλοποίηση των εκπαιδεύσεων θα υπάρχει στενή συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης θα παρέχονται στους πολίτες από εξειδικευμένα στελέχη και πιστοποιημένους εκπαιδευτές, ενώ αντικείμενο της εκπαίδευσης είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων (αναζήτησης, διαχείρισης, αξιολόγησης κ.ά.) ψηφιακού περιεχομένου ώστε οι εκπαιδευόμενοι να κατανοούν το πλήθος των πληροφοριών που λαμβάνουν καθημερινά.

Στο παραπάνω πλαίσιο το Σχολείο μας θα αποτελέσει μια ανάλογη εστία και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά επιμόρφωση για την απόκτηση ψηφιακών γνώσεων και ικανοτήτων αναφορικά με την επίγνωση των κινδύνων του Διαδικτύου που πλήττουν την ψυχική υγεία ενηλίκων και παιδιών (εθισμός στο Διαδίκτυο, διαδικτυακός εκφοβισμός, σεξουαλική παρενόχληση – sexting, διαδικτυακή αποπλάνηση κ.ά.).

Return to top of page