Skip links

Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Τετάρτη 17 Απριλίου και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 η Εκπαιδευτική Αναγέννηση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας διοργανώνουν τη Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τη μαθητική κοινότητα όσο και από τους γονείς και κηδεμόνες, και δημιουργούν την πεποίθηση ότι και τη φετινή χρονιά οι στόχοι της Διημερίδας θα εκπληρωθούν με επιτυχία.

Πλήθος επιτυχημένων και διακεκριμένων επαγγελματιών θα συναντήσουν μαθητές της γ’ Γυμνασίου και του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και θα τους μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, θα μοιραστούν μαζί τους τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τους στόχους που είχαν οι ίδιοι ως μαθητές, θα τους καθοδηγήσουν για τα κριτήρια επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, θα επισημάνουν τα εφόδια και τις δεξιότητες (soft skills) που ανέπτυξαν και ξεπέρασαν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους εξέλιξης, θα αναλύσουν τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες τους επαγγέλματός τους αλλά και σχετικών επαγγελμάτων, και θα αναλύσουν τις προοπτικές και τη δυναμική του επαγγέλματός τους στη σύγχρονη Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της διάδρασης οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναπτύξουν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με έμπειρους επαγγελματίες στο αντικείμενό τους, οι οποίοι θα παρακινήσουν και θα εμπνεύσουν το μαθητικό κοινό.

Το Πρόγραμμα της Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα διαμορφωθεί ως εξής :

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

10:15-10:30

– Χαιρετισμός από τη Διευθύντρια Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κα Όλγα Κηπιώτη

– Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κο Ιωάννη Νικολόπουλο

10:30 -11:00

Εισήγηση από την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κυρία Έρρικα Πρεζεράκου

11:00-11:30

Εισήγηση από τον κύριο Δημήτρη Τσίγκο, CEO και Ιδρυτής της εταιρείας “Startech Ventures”.

«Τι είναι η επιχειρηματικότητα και γιατί αποτελεί μια κεντρική επιλογή καριέρας;»

11:30-12:00

Εισήγηση από την κυρία Σουζάνα Κλημεντίδη, Attorney at law, Legal Advisor M.Sc., LLM in Shipping

«Οι προοπτικές και η δυναμική της δικηγορίας στη σύγχρονη αγορά εργασίας στην Ελλάδα και στον κόσμο.»

12:00-12:30

Διάλειμμα

12:30-13:00

Εισήγηση από την κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, CEO Navigator Shipping Consultants & Concept – Founder ‘’YES Forum’’

«Ελληνική Ναυτιλία: ευκαιρίες και προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.»

13:00-13:30

Εισήγηση από την κυρία Ντόρα Γιαννάκη, Πολιτική Επιστήμονας, Εμπειρογνώμονας Πολιτικών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης

«Πολιτικές Σπουδές: επιστήμη και επαγγελματικοί δρόμοι.»

13:30-14:00

Εισήγηση από τον κύριο Αντώνη Πολίτη, Managing Director “Givelink”

«Givelink: Η πλατφόρμα δωρεών που αλλάζει τη φιλανθρωπία»

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

10:50-11:00

– Χαιρετισμός από τον Διευθυντή Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κύριο Ισίδωρο Σιδέρη

11:00-11:30

Εισήγηση από τον κύριο Κώστα Πολύζο, Executive Director, Lead of SAP Product Management Office

«Οι νέες εργασίες στο μέλλον και πώς αυτές αλλάζουν μέσα από την επίδραση και την εφαρμογή της AI.»

11:30-12:00

Εισήγηση από την κυρία Χριστίνα Αμερικάνου, Δημοσιογράφος, Αθλητική Συντάκτρια

«Η μετεξέλιξη της Δημοσιογραφίας: συμβατικά και νέα ΜΜΕ στη δίνη των fake news.»

12:00-12:30

Διάλειμμα

12:30-13:00

Εισήγηση από την κυρία Μυρτώ Σωτηροπούλου, Μαιευτήρα, Χειρουργό, Γυναικολόγος

13:00-13:30

Εισήγηση από τον κύριο Μιχαήλ Κολοκοτρώνη, Μουσικός Ορχήστρας στην Εθνική Λυρική Σκηνή

«Το επάγγελμα του Μουσικού στον 21ο αιώνα. Η πορεία προς την επιτυχία.»

13:30-14:00

Εισήγηση από τον κύριο Γρηγόριο Παπαμανουσάκη, Founder & CEO Prometheus Technologies

‘’Entrepreneurship and the path of exploration.’’


Βιογραφικά Εισηγητών

  • Δημήτρης Τσίγκος:

Ο Δημήτρης Τσίγκος είναι Ιδρυτής της StartTech Ventures. Μέσω αυτής της ιδιότητας του είναι  συνιδρυτής επιτυχημένων επιχειρήσεων πληροφορικής όπως η Epignosis και η Yodeck. Γεννήθηκε στον Ασπρόπυργο σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ενώ έχει αποκτήσει και το International ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ‘’Yes for Europe –  European Confederation of Young Entrepreneurs’’, Πρόεδρος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, Ιδρυτής της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, μέλος Δ.Σ. του EBAN – European Business Angel Network ενώ είναι συνιδρυτής & Πρόεδρος του HeBAN – Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων.


  • Σουζάνα Κλημεντίδη:

Η Σουζάνα Κλημεντίδη είναι συνιδρυτής του Δικηγορικού Γραφείου «ΑΛΕΞΌΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ – ΚΛΗΜΕΝΤΙΔΗ & Συνεργάτες», το οποίο, από το 2015, παρέχει ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη συμβουλευτική και νομική υποστήριξη σε ιδιώτες, επιχειρηματίες και εταιρείες.

Η Σουζάνα διαθέτει πλούσια επαγγελματική εμπειρία στους τομείς του τραπεζικού, πτωχευτικού, εμπορικού, ναυτικού, αστικού και ποινικού δικαίου. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου από το έτος 2010.

Προτάσσει στην εξωδικαστική επίλυση διενέξεων και διαφορών, με σκοπό την ταχεία επίτευξη συμβιβαστικής λύσης για τους πελάτες της.

Αναλαμβάνει την παρακολούθηση και επιτυχή ολοκλήρωση υποθέσεων που σχετίζονται με τον τραπεζικό και το δημόσιο τομέα.

Ειδικεύεται σε θέματα επενδύσεων και χρηματοδοτήσεων, αξιοποιώντας νέες δανειοδοτήσεις και Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανακάμψης). Διαθέτει ειδική εμπειρία στις στρατηγικές και μεγάλες επενδύσεις (Enterprise Greece).

Εργάζεται με στοχο-προσήλωση, εστιάζει στην επίτευξη αποτελεσμάτων και αμείβεται επί της επιτυχίας.

Συνεργάζεται με θεσμικούς φορείς, όπως Επιμελητήρια Επιχειρήσεων (ΕΕΑ) και Επιστημονικές Ενώσεις (ΟΕΕ) και συμμετέχει ενεργά σε διαβουλεύσεις για βελτίωση νομοσχεδίων και εν γένει του θεσμικού πλαισίου.

Ενημερώνει για κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, μέσω παρεμβάσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές ειδησεογραφικού περιεχομένου.

Προωθεί την ανάπτυξη διακρατικών επιχειρηματικών συμφωνιών (Αμερική, Ολλανδία).

Ειδικότερα:

  • διαθέτει βαθιά κατάρτιση σε θέματα του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, καθώς έχει στο ενεργητικό της ένα εξαιρετικό ιστορικό σε αναδιάρθρωση δανείων, ρύθμιση και απαλλαγή χρέους υπερχρεωμένων ιδιωτών – επιχειρηματιών, εξυγίανση εταιρειών, διεκδίκηση απαιτήσεων, αναγκαστική εκτέλεση και πτωχεύσεις. Επιλύει υποθέσεις οφειλών προς το δημόσιο (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ).
  • διαμεσολαβεί σε χρηματοοικονομικές συμφωνίες, όπως για εξαγορές επιχειρήσεων (με είσοδο νεών επενδυτών) και πώληση ακινήτων.
  • εκπροσωπεί με μεγάλη επιτυχία τα συμφέροντα πολυάριθμων εγχώριων και αλλοδαπών επιχειρήσεων, καθώς και ιδιωτών, όπως και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Παρείχε υπηρεσίες νομικής υποστήριξης στην Επιτροπή Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (2020 – 2022).
  • παρέχει συμβουλές και γνωμοδοτήσεις σε ιδιώτες και οργανισμούς εγνωσμένου κύρους.
  • διατελεί εισηγήτρια σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί τακτικά τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό ενημερωτικό και επιστημονικό τύπο σχετικά με φλέγοντα ζητήματα της νομικής επικαιρότητας.

Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στα παρακάτω αντικείμενα:

  • International Directors Programme, INSEAD (Executive education, 2021-2022)
  • Bank Governance Programme, University of Oxford – Said Business School (Executive Education, 2021)
  • M., Ναυτικό Δίκαιο, Πανεπιστήμιο Πειραιά (2014)
  • B., Νομική Σχολή, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2009)

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Κινέζικα και Αραβικά.


  • Δανάη Μπεζαντάκου:

Η Δανάη Μπεζαντάκου ηγείται της  NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS (www.navigatorltd.gr) στον χώρο της ναυτιλίας και ασχολείται παράλληλα και με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού (KEFI S.A www.kefitours.gr – Τουριστική Εταιρεία στο κέντρο της Κηφισιάς & Ξενοδοχείο MATILDA www.matildahotel.gr  στην Ζάκυνθο).

Είναι η Concept Founder του Young Executives & Students (YES) Forum (www.yes-forum.com) – της πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου μεταξύ μαθητών, στελεχών, φοιτητών και νέων που ενδιαφέρονται για διάφορους κλάδους επιχειρηματικότητας με προτεραιότητα την ναυτιλία. Επιπλέον είναι Α’ Αντιπρόεδρος του International Propeller Club Port of Piraeus (www.propellerclub.gr)  και Πρόεδρος του iforU – Greek Mentoring Network (www.iforu.gr) που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών μέσω του Mentoring και του Networking και του  Hellenic U.S. Alumni Association, Επικεφαλής της Ομάδας Παιδείας στο ICC Women Hellas και της ομάδας HR της WISTA INTERNATIONAL.

Επιλέχτηκε ως  Ευρωπαία Νέα Ηγέτης το 2013 και Παγκόσμια Νέα Ηγέτης το 2015 από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum.

Tο 2020 στο πλαίσιο της επετείου των 80 ετών του IVLP συμπεριλήφθηκε στα #80facesofexchange ανάμεσα σε 225.000 αποφοίτους Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής από όλον τον κόσμο.

Ενεργή είναι η συμμετοχή της ως ομιλήτρια σε ναυτιλιακά συνέδρια, εκδηλώσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα,  ημέρες καριέρας σε σχολεία και πανεπιστήμια. Σπούδασε International Hospitality and Tourism Management στο Πανεπιστήμιο του Surrey και έχει μία κόρη 15 ετών.


Έρρικα Πρεζεράκου:

Η ‘Έρρικα Πρεζεράκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τη Μάνη.

Το 2000 ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό, στο άλμα επί κοντώ. Μέσα σε τρία χρόνια σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα και το 2004 προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ το 2007 κατέλαβε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο και Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Σπούδασε «Παιδαγωγικά» στο AMI, και επί σειρά ετών έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα ψυχικής υποστήριξης. Πιστεύοντας στη δια βίου μάθηση, σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο τμήμα «Ψυχολογίας» του Deree College και στο τμήμα «Θετικής Ψυχολογίας» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η εμπειρία της στον πρωταθλητισμό, σε συνδυασμό με την ενασχόληση της με τα παιδαγωγικά προγράμματα και την ψυχική υποστήριξη των ανθρώπων, την οδήγησαν στη δημιουργία της καινοτόμου προπόνησης Replayce, η οποία προπονεί τον σύγχρονο άνθρωπο σε τέσσερα επίπεδα: ενέργεια, νόηση, συναίσθημα και σώμα. Το Replayce έχει βραβευτεί και αναγνωριστεί ως καινοτόμος εκπαιδευτικός φορέας.

Μέσα από την εθελοντική της δράση σε σχολεία και δήμους τα τελευταία 10 χρόνια, τόσο μέσα από διαδραστικά προγράμματα ενάντια στη βία και το στρες, όσο και μέσα από την ενδυνάμωση γνωρισμάτων όπως η εμπιστοσύνη και η ενσυναίσθηση, έχουν βοηθήσει πολλές ομάδες παιδιών και γονέων να συνδεθούν μεταξύ τους.


Ντόρα Γιαννάκη:

Η Ντόρα Γιαννάκη είναι Πολιτική Επιστήμονας και Εμπειρογνώμονας Πολιτικών Ασφάλειας & Δικαιοσύνης.

Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Θεωρία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Essex, καθώς και σε Θέματα Ασφάλειας & Δικαιοσύνης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Leeds.

Από το 2004 συνεργάζεται σε τακτική βάση με μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και με κυβερνητικούς και άλλους οργανισμούς (όπως υπουργεία, γενικές γραμματείες, κλπ.) ως επιστημονική συνεργάτιδα σε κοινοβουλευτικά θέματα και ως σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής.

Την περίοδο Μάρτιος 2015 – Μάϊος 2016 υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, ενώ επιπλέον έχει συνεργαστεί με τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Νομικού Σώματος Ένοπλων Δυνάμεων πραγματοποιώντας διαλέξεις σε θέματα αστυνόμευσης, ριζοσπαστικοποίησης και παραβατικότητας των νέων.

Είναι μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων/Ερευνητών για Θέματα Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης (Pool of European Youth Researchers, EU-Council of Europe Youth Partnership), Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, καθώς και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Τομέα Ελληνικών Πολιτικών Σπουδών της Βρετανικής Εταιρείας Πολιτικών Σπουδών (PSA).

Έχει λάβει μέρος, ως ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια, σε πληθώρα εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων με αντικείμενο τη Νεολαία, την Ασφάλεια και την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα (με έμφαση στην εκπαίδευση προσωπικού με αστυνομικά καθήκοντα).

Από το 2019 είναι επιστημονική συνεργάτιδα στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών Παντείου Πανεπιστημίου.


Αντώνης Πολίτης:

Ο Αντώνης Πολίτης είναι 22 ετών και σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (top 10% των φοιτητών).

Έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις ικανότητές του στην επιχειρηματικότητα και την ηγεσία ομάδων σε διάφορα προγράμματα και διαγωνισμούς, όπως το Forbes 30 Under 30 GREECE, την 1η θέση στο Ελληνικό και Ευρωπαικό Global Student Entrepreneur Awards, την 1η θέση στο F1 In Schools Ελλάδας, την 2η θέση στο Hult Prize Competition, την 1η θέση στο Junior Achievement GREECE, το ATS MUN και άλλα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις. Παράλληλα, είχε την αρχική ιδέα της “Givelink”.

 


Κώστας Πολύζος:

Ο Κώστας Πολύζος ως Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Real Consulting διαθέτει παραπάνω από 24 χρόνια βαθιάς τεχνογνωσίας σε λύσεις SAP, έχοντας ένα αποδεδειγμένο ιστορικό επιτευγμάτων σε πεδία SCM, MM, FI  κα.

Έχει αποκτήσει MBA με αντικείμενο ‘’Business Administration’’ από το University of Hertfordshire.

Η πλούσια εμπειρία που διαθέτει στη Διαχείριση Υλικών και στην επίβλεψη όλων των προϊόντων SAP αντανακλά τη δέσμευσή του για καινοτομία, στρατηγική ηγεσία και παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών SAP με επίκεντρο τον πελάτη.

Μέσα από τους επαγγελματικούς του ρόλους έχει μια αξιόλογη προϋπηρεσία στην υλοποίηση έργων με πλήρη κύκλο ζωής, στην καθοδήγηση διεπιστημονικών ομάδων και στην ενθάρρυνση των σχέσεων με ποικίλα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στα φαρμακευτικά προϊόντα, στο πετρέλαιο,                                                                    στις τηλεπικοινωνίες και σε πολλά άλλα αντικείμενα, όπου με συνέπεια παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα, βελτιστοποιούν τις λειτουργίες και προωθούν την ανάπτυξη.

Στο επίκεντρο των στόχων του είναι το πάθος για την ανταλλαγή γνώσεων, η συνεχής μάθηση και η αποδοχή των προκλήσεων σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο.


Μυρτώ Σωτηροπούλου

Η Μυρτώ Σωτηροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1963, τελείωσε το 28ο  Λύκειο Αθηνών με Άριστα και την Ιατρική Σχολή Πατρών με βαθμό Λίαν Καλώς. Έκανε ειδικότητα Γυναικολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου και στην Αθήνα, στην Α’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δούλεψε ως αγροτικός ιατρός στην Ρεντίνα Καρδίτσης και στην Ορεστιάδα Έβρου.

Με υποτροφία της DAAD παρακολούθησε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Γυναικών το 2000 στο Ανόβερο της Γερμανίας. Το 2001 φοίτησα στην Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΕΛΕΤΕ-ΠΑΤΕΣ) και την ίδια χρονιά μέσω εξετάσεων στο ΑΣΕΠ διορίστηκε εκπαιδευτικός σε Τεχνικά Λύκεια.

Από το 2004 είμαι επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών , στον τομέα Ουρογυναικολογίας (ακράτεια ούρων γυναικών, χαλάρωση πυελικού εδάφους) και στο Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής: Προσέγγιση ψυχοπαθολογικών παραμέτρων σε υστερεκτομηθείσες γυναίκες. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια, έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε ελληνικές ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια.


Χριστίνα Αμερικάνου:

Η Χριστίνα Αμερικάνου είναι Δημοσιογράφος και Αθλητική Συντάκτρια. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Πολιτική Επικοινωνία και το Διαδίκτυο από το Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ.

Μέχρι και σήμερα είναι Διευθύντρια Επικοινωνίας του Cycling Greece – ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και στέλεχος στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Αθλητισμού.

Έχει συνεργαστεί με το Γραφείο Τύπου της διοργάνωσης των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και ως Υπεύθυνη Μικτής Ζώνης στα αθλήματα που διεξήχθησαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ενόργανη γυμναστική και τελικοί μπάσκετ) κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαθέτει πλούσια δημοσιογραφική εμπειρία σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει εργαστεί ως Συντάκτης αθλητικού ρεπορτάζ στην καθημερινή πολιτική εφημερίδα «Η Βραδυνή»,  ως Συντάκτης Μπάσκετ στην καθημερινή αθλητική εφημερίδα ‘’Sportime’’ και ως Συνεργάτης στο περιοδικό ‘’Crash’’.

Έχει συνεργαστεί με τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’Sentra FM’’ έχοντας αναλάβει την επιμέλεια και παρουσίαση της πρωινής ζώνης.

Έχει συνεργαστεί με την ιστοσελίδα www.mother.gr ως Αρχισυντάκτρια και ως Αρθρογράφος πολιτικών θεμάτων με την ιστοσελίδα www.thinkover.gr


Μιχαήλ Κολοκοτρώνης:

Ο Μιχάλης Κολοκοτρώνης σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών με τον Παντελή Δεσποτίδη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο διαγωνισμό «Νέα Ταλέντα Φίλωνος» στον Πειραιά.

Έχει εμφανιστεί στο κοινό ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Λάρισας, την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.) και με διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και κορυφαίος Β’ της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής (Ο.Λ.Σ.).

Από το 2021 είναι μέλος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Σ. στο οποίο κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα την 3ετία 1999 – 2002.

 


Γρηγόριος Παπαμανουσάκης:

Ο Γρηγόρης Παπαμανουσάκης είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της “Prometheus Technologies”, μιας startup εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στη Silicon Valley, στην Αθήνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μέση Ανατολή που στοχεύει να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, προσφέροντας επενδύσεις AI σύμφωνα με εξατομικευμένες ηθικές αξίες σε όλους.

Έχει αποκτήσει μια εντυπωσιακή καριέρα στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, όντας ένας από τους πρωτοπόρους στον κλάδο της μηχανικής μάθησης στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Έχει ηγηθεί την ανάπτυξη του επενδυτικού πλαισίου AΙ που συνδιαχειρίστηκε Εντολή ασφάλισης και συνταξιοδότησης 100 δισεκατομμυρίων λιρών για έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, την Aberdeen Asset Management.

Η ηγεσία στον τρόπο σκέψης του και η εμπειρία του στη δημιουργία ομάδων υψηλών επιδόσεων, τον οδήγησαν στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή της εταιρείας Systematic Asset Solutions και στη συνέχεια του Επικεφαλής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου στον Όμιλο Macro Machine Learning.

Είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διπλού MSc  στα Χρηματοοικονομικά από το Heriot – Watt και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Έχει πραγματοποιήσει το Διδακτορικό του στη Χρηματοοικονομική Μοντελοποίηση ως υπότροφος του ITN “Marie Curie” στο Τμήμα Asset Management του University of Aberdeen, το οποίο εγκατέλειψε για να συνεχίσει στο Τμήμα Επενδύσεων του ίδιου οργανισμού.


Return to top of page