Skip links

Διακρίσεις μαθητών μας στο 4th ACGMUN

Οι μαθητές του Ομίλου MUN του Σχολείου μας έλαβαν μέρος στο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών 4th ACGMUN που διοργανώθηκε μέσω διαδικτύου, από την Παρασκευή 19 Μαρτίου έως και την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021. Στη φετινή διοργάνωση που είχε ως κεντρικό θέμα την «Παγκόσμια Ενότητα  (Global Unity)», συμμετείχαν 15 μαθητές και μαθήτριες μας  από το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ως νεαροί διπλωμάτες, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με συνομηλίκους τους για θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκπροσωπώντας τoν Καναδά και τη Ζάμπια.

Σημαντικές ήταν και οι διακρίσεις που εξασφάλισαν οι μαθητές μας, καθώς, ο Ιωάννης Ιωάννου (γ’ Γυμνασίου) αναδείχθηκε ως ο                «Καλύτερος Συνήγορος» (Best Advocate) στην επιτροπή του Διεθνούς Δικαστηρίου Ο.Η.Ε., η Μαρία – Άρτεμις Παυλίδη (β’ Γυμνασίου), αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Αντιπρόσωπος» (Best Delegate), στην Ειδική Επιτροπή για τη Μετανάστευση, και η Γεωργία Αναγνωστοπούλου (α’ Γυμνασίου) έλαβε Εύφημο Μνεία (Honorable Mention) στην επιτροπή των G20.

Ειδικότερα στις επιτροπές Ο.Η.Ε.  του 4th  ACGMUN έλαβαν μέρος:

  • στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφαλείας ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου (α’ Γυμνασίου),
  • στην Οικονομική Επιτροπή ο Διονύσιος Πρίφτης (γ’ Γυμνασίου),
  • στην Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτισμική Επιτροπή η Αγάπη Γεράκη (β’ Γυμνασίου),
  • στην Ειδική Πολιτική Επιτροπή Απο-αποικειοποίησης η Αικατερίνη Χαλμπέ (β’ Γυμνασίου),
  • στη Νομική Επιτροπή η Ευφροσύνη Λοβέρδου (β’ Γυμνασίου),
  • στην Περιβαλλοντική Επιτροπή ο Σταμάτιος Τάραμας (β’ Γυμνασίου),
  • στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο ο Ανδρέας Ζωγράφος (γ’ Γυμνασίου),
  • στην Επιτροπή των G20 η Γεωργία Αναγνωστοπούλου (α’ Γυμνασίου),
  • στο Ιστορικό Συμβούλιο Ασφαλείας Ο.Η.Ε. η Αριάδνη-Ειρήνη Τριανταφύλλου (γ’ Γυμνασίου),  και
  • στην Ειδική Επιτροπή για τη Μετανάστευση η Μαρία-Άρτεμις Παυλίδη (β’ Γυμνασίου).

Στην ειδική επιτροπή του Διεθνούς Δικαστηρίου Ο.Η.Ε. (International Court of Justice) το Σχολείο μας συμμετείχε με την ομάδα των μαθητών Ρέας Παπαζήσση (Α’ Λυκείου) και Ιωάννη Ιωάννου (γ’ Γυμνασίου), στον ρόλο των δύο συνηγόρων (advocates) του Βελγίου σε μια ιδιαίτερα απαιτητική προσομοίωση δίκης με υπόθεση Arrest Warrant of 11 April 2000 (Democratic Republic of the Congo v. Belgium).

Τέλος, στα θεσμικά όργανα του συνεδρίου το Σχολείο μας εκπροσώπησαν επάξια οι μαθητές Χαρίλαος-Ιωάννης Ιωάννου (Γ’ Λυκείου-GCE) ως ο Πρόεδρος του Ιστορικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ο.Η.Ε., ο Παναγιώτης Διαμαντής (Β’ Λυκείου-GCE) ως ο Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής Ο.Η.Ε), και η Ελένη-Άννα Χαλαράκη (γ’ Γυμνασίου) ως Αντι-Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για τη Μετανάστευση, συμβάλλοντας σημαντικά με την εποικοδομητική τους παρουσία στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.

Τους μαθητές προετοίμασαν για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο η κυρίες Κάλλια Θερμού, Δικηγόρος MSc, και Χαρά Νικηφορίδου, καθηγήτρια Αγγλικών. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται επίσης στους αποφοίτους του σχολείου μας Ευπραξία Αναγνωστοπούλου και Ιωάννη Αγγέλικα, καθώς και στους μαθητές μας Χαρίλαο-Ιωάννη Ιωάννου και Παναγιώτη Διαμαντή, οι οποίοι ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν με απόλυτη επιτυχία την προετοιμασία της  ομάδας των «Συνηγόρων» (Advocates).  

Return to top of page