Skip links

Διακρίσεις μαθητών μας στο Συνέδριο Campion School Model United Nations 2023

Με επιτυχία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας στο Συνέδριο Campion School Model United Nations, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου 2023.

Στο Σχολείο μας ανατέθηκε η εκπροσώπηση της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

Ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Ιωάννης Ιωάννου υπήρξε πολύτιμο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου αναλαμβάνοντας τον ηγετικό ρόλο του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Αλεξία Αλιφραγκή συμμετείχε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.

Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Φροσύνα Λοβέρδου συμμετείχε ως Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, όργανο των Ηνωμένων Εθνών.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Τζωρτζίνα Αναγνωστοπούλου συμμετείχε ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Κρίστι Ευσταθίου συμμετείχε ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Θεοδώρα Γεωργαντζή συμμετείχε ως Αντιπρόεδρος της Περιβαλλοντικής Επιτροπή του Ο.Η.Ε.

Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Αριεύνη Μηνούδη επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης του Ο.Η.Ε. και κατέκτησε το Βραβείο «Καλύτερου Δικαστή» για τη δυναμική της παρουσία.

Ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Σ.Δ. επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως Δικαστής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, κατακτώντας το Βραβείο της «Εύφημου Μνείας» για τη μαχητική παρουσία του.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Όλγα Σταυρουλάκη επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως Δικαστής στην Επιτροπή του Διεθνούς Δικαστηρίου του Ο.Η.Ε.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Εληάννα Χατζηγεωργίου συμμετείχε ως Διπλωματική Εκπρόσωπος της Ιαπωνίας και διετέλεσε Βασική Εισηγήτρια Ψηφίσματος για το ζήτημα της καταπολέμησης των στεγαστικών προβλημάτων.

Η μαθήτρια της γ΄ Γυμνασίου Μελίνα Σαρηγιαννίδη συμμετείχε ως Διπλωματική Εκπρόσωπος της Ιαπωνίας και διετέλεσε Βασική Εισηγήτρια Ψηφίσματος για το ζήτημα της καταπολέμησης των αρνητικών επιπτώσεων της αστικοποίησης.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Αλεξάνδρα Ταραντίλη ως Αρχηγός της διπλωματικής αποστολής της Ινδίας διετέλεσε Βασική Εισηγήτρια Ψηφίσματος για το ζήτημα των εκτεταμένων πυρηνικών δοκιμών στη χερσόνησο της Κορέας.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Μαρίτα Σταυράκη ως Διπλωματική Εκπρόσωπος της Ινδίας διετέλεσε Βασική Εισηγήτρια Ψηφίσματος για το ζήτημα της στήριξης των μελών Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προστασίας προσφύγων.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Δανάη Κουνέλη ως Διπλωματική Εκπρόσωπος της Ιαπωνίας διετέλεσε Βασική Εισηγήτρια Ψηφίσματος για το ζήτημα της προστασίας περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν επάξια:

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Μαρία Αρτοπούλου ως Διπλωματική Εκπρόσωπος της Ιαπωνίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Αλίκη Καλλή ως Αρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής της Ιαπωνίας στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφαλείας.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Ελίνα Μαγκλάρα και η μαθήτρια της γ΄ Γυμνασίου Εβίτα Πλέσσα ως Διπλωματικές Εκπρόσωποι της Ινδίας και της Ιαπωνίας αντίστοιχα στην Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτισμική Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Αλεξάνδρα Κικίλια ως Διπλωματική Εκπρόσωπος της Ινδίας στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε.

Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου Αργύρης Παπαϊωάννου και η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Δανάη Φραγκιά ως Διπλωματικοί Εκπρόσωποι της Ινδίας και της Ιαπωνίας αντίστοιχα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο  μαθητής της γ΄ Γυμνασίου Χρήστος Παππάς ως Διπλωματικός Εκπρόσωπος της Ιαπωνίας στην Ειδική Σύνοδο για τους Νέους.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους, τις διακρίσεις τους και την αξιέπαινη παρουσία τους στο Συνέδριο.

Θερμά συγχαρητήρια στην απόφοιτη της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και φοιτήτρια Νομικής Σχολής Φαίη Αναγνωστοπούλου, που προετοίμασε με επιτυχία τα παιδιά για το Συνέδριο και τα συνόδευσε στη διοργάνωση μαζί με την καθηγήτρια Αγγλικών κυρία Ελένη Καραγιάννη.


Return to top of page