Skip links

Διαδικτυακό σεμινάριο για τους γονείς των μαθητών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Η επικοινωνία στην Οικογένεια ως παράγοντας δημιουργίας υγιών σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της

Είναι τα παιδιά πιο δύσκολα σήμερα;

Είναι οι γονείς και οι δάσκαλοι πιο απαιτητικοί;

Είναι οι σχέσεις που διαμορφώνονται διαφορετικές με τις τωρινές συνθήκες;

Είναι οι ρόλοι που αλλάζουν;

Πολλά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν όχι μόνο τους γονείς αλλά και όσους ασχολούνται με παιδιά και εφήβους.

Οι σημερινοί γονείς συχνά αντιδρούν με μεγάλη ευαισθησία απέναντι στα παιδιά τους και αισθάνονται ανασφαλείς ως προς τον τρόπο χειρισμού δύσκολων καταστάσεων και στην επιβολή ορίων στην καθημερινότητα.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βίωσε και βιώνει η ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού – Covid 19 έχουν ορατές και άμεσες συνέπειες στη δυναμική της επικοινωνίας που αναπτύσσεται στο οικογενειακό σύστημα και στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της.

Με γνώμονα την αχαρτογράφητη συνθήκη που διαμορφώνεται η Εκπαιδευτική Αναγέννηση διοργανώνει ένα ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 14:00-16:00 με θέμα «Η επικοινωνία στην Οικογένεια ως παράγοντας δημιουργίας υγιών σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της».

Η ομιλία έχει σκοπό να προσεγγίσει με άμεσο και κατανοητό τρόπο τα διλήμματα που αναδύονται στην επικοινωνία με τα παιδιά μας και να ενισχύσει θετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης και διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων στην οικογένεια.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τους παράγοντες εκείνους που διασφαλίζουν την ανάπτυξη και της εγκαθίδρυση υγιών και ομαλών σχέσεων στην οικογένεια.

Την εισήγηση του Σεμιναρίου θα πραγματοποιήσει η Δρ. Άρτεμις Γιώτσα, Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η κυρία Α. Γιώτσα είναι Ψυχολόγος, Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια με πολυετή εμπειρία και μεγάλο συγγραφικό έργο σε θέματα Οικογένειας, Επικοινωνίας Σχολείου – Οικογένειας και Διαχείρισης Διαπροσωπικών Σχέσεων. Επίσης, είναι διορισμένη επόπτρια των Ψυχολόγων των ΜΝΑΕ από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδεύει και εποπτεύει επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Σεμινάριο απευθύνεται στους γονείς των μαθητών από το σύνολο των βαθμίδων του Σχολείου.

Return to top of page