Skip links

Διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών του Ομίλου Δημοσιογραφίας Γυμνασίου με τη δημοσιογράφο κυρία Μαρία Τομαρά

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στον Όμιλο Δημοσιογραφίας Γυμνασίου και στο πλαίσιο των διαδικτυακών τους συναντήσεων με δημοσιογράφους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την κυρία Μαρία Τομαρά.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης με την καταξιωμένη δημοσιογράφο οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας έθεσαν τα ερωτήματά τους αναφορικά με τις απαιτήσεις του επαγγέλματος καθώς και για τις έννοιες της είδησης και πώς αυτή διαμορφώνεται με βάση την ημερήσια θεματική διάταξη της επικαιρότητας. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε ένα μέσο πανελλαδικής εμβέλειας και σε ένα μέσο της περιφέρειας καθώς και στην ταχύτητα της ενημέρωσης. Τέλος, λόγω της εξειδίκευσής της στο πολιτιστικό ρεπορτάζ η έγκριτη δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην αξία της τέχνης και στην ανάγκη της ενημέρωσης του κοινού για θέματα που σχετίζονται ευρύτερα με τις τέχνες και τον πολιτισμό ως μέσα καλλιέργειας κουλτούρας και παιδείας.

Η κα. Μ. Τομαρά είναι δημοσιογράφος με παραπάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε έντυπα, ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα ενώ για παραπάνω από 20 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ Καλαμάτας.

Return to top of page