Skip links

Διαδικτυακή Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Τρίτη 15 Μαρτίου και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 η Εκπαιδευτική Αναγέννηση διοργανώνει Διαδικτυακή Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τη μαθητική κοινότητα όσο και από τους γονείς και κηδεμόνες, και δημιουργούν την πεποίθηση ότι και τη φετινή χρονιά οι στόχοι της Διημερίδας θα εκπληρωθούν με επιτυχία, παρά το γεγονός ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid – 19.

Πλήθος επιτυχημένων και διακεκριμένων επαγγελματιών θα συναντήσουν μαθητές και μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου, της Α΄ και Β΄ Λυκείου και θα τους μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, θα μοιραστούν μαζί τους τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τους στόχους που είχαν οι ίδιοι ως μαθητές, θα τους καθοδηγήσουν για τα κριτήρια επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, θα επισημάνουν τα εφόδια και τις δεξιότητες (soft skills) που ανέπτυξαν και ξεπέρασαν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους εξέλιξης, θα αναλύσουν τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους αλλά και σχετικών επαγγελμάτων, και θα αναφερθούν στις προοπτικές και στη δυναμική του επαγγέλματός τους στη σύγχρονη Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της διάδρασης και με αφορμή τις «επαγγελματικές ιστορίες» των ομιλητών οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναπτύξουν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με έμπειρους επαγγελματίες στο αντικείμενό τους.

Το Πρόγραμμα της Διαδικτυακής Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχει διαμορφωθεί ως εξής :

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

 

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

10:45-10:50

Χαιρετισμός από τον Διευθυντή Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, κο Ισίδωρο Σιδέρη

10:50-11:30

Εισήγηση από τον Managing Partner & Επιστημονικό Υπεύθυνο Career Gate, κο Θανάση Λέλε

«Επιλογή Σπουδών και Σταδιοδρομίας»

11:30-12:00

Εισήγηση από τη CEO – Navigator Shipping Consultants & Concept Founder – YES FORUM, κα Δανάη Μπεζαντάκου

«Η ναυτιλία σε καλεί να της πεις YES»

12:00-12:25

Εισήγηση από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο MARC A.E., κο Θωμά Γεράκη

«Υπάρχουν λάθος όνειρα;»

12:25-12:45

Διάλειμμα

12:45-13:15

Εισήγηση από τον Πρόεδρο Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου  Πανεπιστημίου, Καθηγητή Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, Δρ. Αναστάσιο Σταλίκα

13:15-13:45

Εισήγηση από τον Διευθυντή Κέντρου Δια Βίου Μάθησης – Υποδιευθυντή ΙΕΚ του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE,

κο Βαγγέλη Σάρλη

«Γιατί να σπουδάσω τουριστικά επαγγέλματα;»

 

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

10:50-11:30

Εισήγηση από τον Επίκουρο Καθηγητή Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρο, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κο Γιώργο Κυριακόπουλο

«Οι νομικές σπουδές ως αφετηρία μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας»

11:30-12:00

Εισήγηση από τον Product Manager Nokia Network Hellas, κο Πέτρο Βαζαίο

12:00-12:25

Εισήγηση από τον Υποψήφιο Διδάκτωρα Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Χειρουργό MD, κο Νίκο Κουτσογούλα

12:25-12:45

Διάλειμμα

12:45-13:15

Εισήγηση από τον Διευθυντή Επιχειρησιακής Μονάδας Φαρμακευτικής Εταιρείας, κο Δημήτρη Θανόπουλο

«Το ταξίδι της ζωής, ένα παιχνίδι μάθησης και γνώσης»

13:15-13:45

Εισήγηση από τον Δημοσιογράφο, κύριο Προκόπη Δούκα

«Το σύστημα αξιών, η αξιοκρατία και τα αξιοκατάκριτα της Δημοσιογραφίας»

13:45-13:55

Κλείσιμο εργασιών Διημερίδας – Επίλογος από τη Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, κα Έρι Μαντά

Βιογραφικά Εισηγητών

Θανάσης Λέλες:

Ο κύριος Θανάσης Λέλες είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Managing Partner και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εταιρείας Συμβουλευτικής Career Gate.

Με εμπειρία μεγαλύτερη των 15 ετών στον χώρο της εκπαίδευσης, η σχέση του με τον επαγγελματικό προσανατολισμό ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια, μέσα από την προσπάθειά του να προσφέρει διεξόδους και προτάσεις στους μαθητές για την επιλογή σπουδών και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Έχει αποτελέσει στενό συνεργάτη, για αρκετά χρόνια, του Θεόδωρου Κατσανέβα, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Ιδρυτή της εταιρείας Career Gate, συμμετέχοντας σε διάφορα project σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας.

Έχει ενεργή συμμετοχή σε Σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε πλήθος Ημερίδων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού και στην παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής σε θέματα εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας.


Δανάη Μπεζαντάκου:

Η κυρία Δανάη Μπεζαντάκου ηγείται της  NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS www.navigatorltd.gr  στον χώρο της ναυτιλίας και ασχολείται παράλληλα και με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού (KEFI S.A www.kefitours.gr – Τουριστική Εταιρεία στο κέντρο της Κηφισιάς & Ξενοδοχείο MATILDA www.matildahotel.gr  στη Ζάκυνθο). Μία από τις επαγγελματικές της επιτυχίες είναι η διοργάνωση του ετήσιου ναυτιλιακού συνεδρίου της Navigator https://navigatorltd.gr/forums/ από το 2001, όπου συγκεντρώνει τους Decision Makers  της Ναυτιλίας και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά συνέδρια  στην Ελλάδα. Επιλέχτηκε ως  Ευρωπαία Νέα Ηγέτης για το 2014 και Παγκόσμια Νέα Ηγέτης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum για τα έτη 2015-2020. Είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό Global Dignity www.globaldignity.org και έχει ενταχθεί στο experts network του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με περισσότερους από 5.000 παγκοσμίως κορυφαίους ειδικούς που ασχολούνται με τη διαμόρφωση της παγκόσμιας ατζέντας. Το 2011 εκπροσώπησε την Ελλάδα, ανάμεσα σε 100 γυναίκες από 92 χώρες, στο International Visitor Leadership Program (IVLP) “Women In Leadership” που διοργανώθηκε από τη Χίλαρυ Κλίντον στις ΗΠΑ και το Δεκέμβριο του 2017 συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα IVLP «Ανάπτυξη Συλλόγων Αποφοίτων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.» ανάμεσα σε 24 χώρες. Ορόσημο στην επαγγελματική της πορεία είναι η επιλογή της από την                                                                      Πρεσβεία των Η.Π.Α. να συμμετέχει στην καμπάνια #Makingithappen https://mosaiko.gr/makingithappen/epicheirimatikotita/ ως Role Model στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Είναι Γενική Γραμματέας του  International Propeller Club Port of Piraeus και Ιδρυτικό μέλος σε πληθώρα οργανισμών όπως  της Ένωσης Συμμετεχόντων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής, Hellenic U.S. Alumni όπου ήταν και η πρώτη Πρόεδρος, του YES Forum www.yes-forum.com – της πρώτης πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου μεταξύ στελεχών και νέων φοιτητών της Ναυτιλίας και του Θαλάσσιου Τουρισμού και του iforU – Greek Mentoring Network www.iforu.gr που στοχεύει στη δικτύωση και καθοδήγηση γυναικών επιχειρηματιών μέσω του Mentoring και του networking. Έχει συμμετάσχει ενεργά ως ομιλήτρια, κριτής ή μέντορας σε διαγωνισμούς, σχολεία, πανεπιστήμια και εκδηλώσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Σπούδασε International Hospitality and Tourism Management στο Πανεπιστήμιο του Surrey και έχει μία κόρη 10 ετών.


Θωμάς Γεράκης:

Ο κύριος Θωμάς Γεράκης (MSc Κοινωνιολογίας – Μέθοδοι και Τεχνικές Μετρήσεων Κοινής Γνώμης) ίδρυσε την MARC AE, εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης και στρατηγικής, το 2006. Κορυφαίο στέλεχος εταιριών έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων από την δεκαετία του ‘80, αρχικά ως διευθυντής ερευνών της ΔΗΜΕΛ και αργότερα από τη θέση του αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της ΚΑΠΑ RESEARCH είχε την  ευθύνη του σχεδιασμού, της υλοποίησης και της επιστημονικής επιμέλειας  του συνόλου των ερευνητικών προγραμμάτων. Οι κύριοι τομείς δραστηριοτήτων του είναι οι έρευνες (κοινωνικές, εμπορικές, πολιτικές και έρευνες media), ο σχεδιασμός και η υλοποίηση στρατηγικών επικοινωνίας (επιχειρηματικής και πολιτικής), η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και το Crisis Management. Έχει διεξαγάγει πολυάριθμες σημαντικές πολιτικές και εμπορικές έρευνες, τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα.

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσκοπήσεων του ΣΕΔΕΑ.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Σοφία Τσιλιγιάννη και έχει τρία παιδιά.


Δρ. Αναστάσιος Σταλίκας:

Ο Δρ. Αναστάσιος Σταλίκας είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και έχει διδάξει σε πληθώρα πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Coach.

Ερευνητικός του στόχος είναι να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι «ανθίζουν» ψυχικά μέσω της εφαρμογής των δυνατών σημείων του χαρακτήρα τους, της βίωσης θετικών συναισθημάτων, της εύρεσης νοήματος στη ζωή και της ανάπτυξης της ψυχολογικής τους ανθεκτικότητας. Επιπλέον, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, στην Ψυχοθεραπεία, στην κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Είναι συγγραφέας 10 βιβλίων, περισσότερων από 60 κεφαλαίων σε βιβλία και 200 άρθρων και εισηγήσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.


Βαγγέλης Σάρλης:

Ο κύριος Βαγγέλης Σάρλης είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, καθώς και της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Από το 1998 είναι Καθηγητής και Συντονιστής Εκπαίδευσης της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, ενώ έχει επίσης εργαστεί ως Καθηγητής τεχνικών μαθημάτων στη Σ.Τ.Ε. Αναβύσσου από το 1989 έως το 1998.

Από το 2015 είναι Διευθυντής του ΚΔΒΜ LE MONDE και Υποδιευθυντής του ΙΙΕΚ LE MONDE.


Γιώργος Κυριακόπουλος:

Ο κύριος Γιώργος Κυριακόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Δικηγόρος και Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Είναι Πτυχιούχος Νομικής από το Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986).

Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εμπεριστατωμένων Σπουδών (D.E.A.) στο Διεθνές Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου των Παρισίων (1988).

Διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εμπεριστατωμένων Σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες (D.E.A.) από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου των Παρισίων (1989).

Από το 1998 είναι Διδάκτωρ Νομικής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Παρισίων με θέμα διδακτορικής διατριβής: : «La sécurité de l’aviation civile en droit international public» (H ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο). Βραβείο διατριβής (Prix de thèse) της Γαλλικής Εταιρείας Αεροπορικού και Διαστημικού Δικαίου.

Από το 2019 είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Institute and Centre of Air and Space Law, Faculty of Law, McGill University, Montreal (Καναδάς).

Από το 2018 μέχρι και σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει μεταξύ άλλων, τα εξής μαθημάτων: Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο/Δίκαιο της Θάλασσας, Διεθνές δίκαιο Εναερίου Χώρου, Διεθνές Δίκαιο Διαστήματος, Διεθνές Δίκαιο Τηλεπικοινωνιών, Διεθνείς Οργανισμοί.

Από 2014 μέχρι και σήμερα είναι Επισκέπτης Καθηγητής (Αεροπορικό Δίκαιο και Δίκαιο Διαστήματος), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από το 2014 έως το 2015 συνεργάστηκε ως Επισκέπτης Καθηγητής (Δίκαιο Διαστήματος) με Université Nice Sophia Antipolis, Faculté de droit et science politique στη Γαλλία.

Κατά τα έτη 2010 μέχρι 2014 ήταν Προσκεκλημένος Καθηγητής- Διαλέκτης (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Δίκαιο Διεθνών Οργανισμών, Αεροπορικό Δίκαιο και Δίκαιο Διαστήματος) στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το διάστημα 2009 έως και 2018 διετέλεσε Λέκτορας Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1999 μέχρι το 2002 συνεργάστηκε με τη Σχολή Ικάρων ως Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Αεροπορικού Δικαίου.

Έχει έντονη διεθνή ακαδημαϊκή παρουσία (συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, θερινά μαθήματα, διεθνείς εικονικές δίκες, ακαδημαϊκά/ερευνητικά fora, κλπ.) με αντικείμενο το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο του διαστήματος και το δίκαιο εναερίου χώρου.

Το 2019 (1/3-31/) υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Institute and Centre of Air and Space Law της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου McGill (Μόντρεαλ, Καναδάς), στα πλαίσια του οποίου συμμετέχει ως προσκεκλημένος εμπειρογνώμων σε μείζον ερευνητικό πρόγραμμα για τις στρατιωτικές χρήσεις του διαστήματος (The MILAMOS Project: Manual on International Law Applicable to Military Uses of Outer Space, https://www.mcgill.ca/milamos/).

Έχει δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες και άνω των 30 άρθρων και μελετών για θέματα διεθνούς δικαίου, δικαίου του διαστήματος, δικαίου του εναερίου χώρου, δικαίου της θάλασσας και δικαίου του κυβερνοχώρου, στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Είναι Μέλος:

– της European Society of International Law,

–  του Συνδέσμου για την Ελλάδα (Point of contact – Greece) για το European Center of Space Law (ECSL),

– του International Institute of Space Law (IISL),

– της Space Law Committee της International Law Association (ILA),

– της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (2011-2017, Μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας).

Από το 2017 μέχρι και σήμερα είναι Μέλος και Εισηγητής (Rapporteur) για το θέμα των υποτροχιακών πτήσεων (suborbital flights) στο ICAO-UNOOSA Space Learning Group.

Από το 2016 μέχρι και σήμερα είναι Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Ένωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνικές Χρήσεις του Διαστήματος (UNCOPUOS, Νομική Υποεπιτροπή και Ολομέλεια) και την COSPAS-SARSAT.

Για το χρονικό διάστημα 2008-2010 διετέλεσε Μέλος της (Ελληνικής) Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Αντίστοιχα για το χρονικό διάστημα 2005-2006 διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε θέματα αεροπορικού δικαίου και διεθνούς δικαίου.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά


Πέτρος Βαζαίος:

Ο κύριος Πέτρος Βαζαίος είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών.

Διαθέτει πλήθος σημαντικών Πιστοποιήσεων όπως: Cisco Certified Network Associate, Certified Scrum Product Owner, Red Hat Certified Technician.

Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια εργάζεται στη εταιρεία Nokia Network Hellas. Πιο συγκεκριμένα από το 2020 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Product Manager ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί σε θέσεις Scrum Master, Senior Integration and Verification Engineer, Solutions Architect, Senior Technical Support Engineer.

Έχει εργαστεί ως Network Engineer στην εταιρεία SIEMENS DI & P και έχει αναλάβει καθήκοντα Industrial and equipment technician στην εταιρεία ALEXANDRIS S.A.

Πάντα εμπνέεται και ενδιαφέρεται για τις νέες τεχνολογίες, κυρίως σε ό,τι σχετίζεται με τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Οι κύριοι τομείς εξειδίκευσής του είναι οι τηλεπικοινωνίες, οι ζεύξεις μικροκυμάτων, UNIX, IP και Cloud.

Στόχος του κου Π. Βαζαίου για το άμεσο μέλλον είναι να συντονίζει και να διαχειρίζεται σύνθετα έργα και να παρέχει ασφαλείς και αξιόπιστες λύσεις χρησιμοποιώντας την ποιότητα ως θεμελιώδη αρχή.

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ελληνικά.


Νίκος Κουτσογούλας:

Ο κύριος Νίκος Κουτσογούλας είναι Γενικός Χειρουργός MD με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα «Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική του ΕΚΑΒ».

Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Ποσοτική μελέτη της επίδρασης των αλκαλικών συστατικών του παλινδρομούντος γαστρικού υγρού στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση επί του οισοφαγικού βλεννογόνου».

Καθόλη τη διάρκεια της ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα επεμβάσεων Γενικής Χειρουργικής που εκτελούνται στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Ειδικότερα, έχει κάνει άσκηση στη λαπαροσκοπική χειρουργική, τη χειρουργική θυροειδούς, μαστού, ήπατος – παγκρέατος – χοληφόρων και τη χειρουργική ογκολογία του πεπτικού συστήματος. Την περίοδο 2006-2010 πραγματοποίησε χειρουργεία στην ογκολογική και λαπαροσκοπική χειρουργική καθώς και στη χειρουργική της παχυσαρκίας στον ιδιωτικό τομέα.

Το κλινικό ενδιαφέρον του εστιάζεται στη γενική ογκολογική, στη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική πεπτικού συστήματος.

Είναι Εκπαιδευτής στη βασική υποστήριξη της ζωής [BLS (Basic Life Support)] και της αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης [AED (Automated External Defibrilation)] που εγκρίνεται και πιστοποιείται από την «Εθνική επιτροπή Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑΝ)» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αληλλεγγύης και από το «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European resuscitation council (ERC)»

Συμμετείχε ως Συνδιοργανωτής στο 1ο WORKSHOP τηλεχειρουργικής στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, στο Νοσοκομείο «Νέο Αθήναιον» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το 2009.

Έχει οργανώσει τη λειτουργία της Ιατρικής Μονάδας Παχυσαρκίας στο Νοσοκομείο «Νέο Αθήναιον», τη Χειρουργική Μονάδα Μεταβολικών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Montpellier στη Γαλλία.

Είναι Εκπαιδευτής στα σεμινάρια λαπαροσκοπικών κολεκτομών που πραγματοποιούνται σε μορφή ετησίων μεταπτυχιακών σπουδών και διοργανώνονται από τη ΣΤ’ χειρουργική κλινική του θεραπευτηρίου «ΥΓΕΙΑ».

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών βιβλίων, έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά και έχει κάνει ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια και σε στρογγυλές τράπεζες.

Είναι Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της παχυσαρκίας και των μεταβολικών διαταραχών, του IFSO-EC Centre of Excellence Program, της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Πεπτικού,  της Ελληνικής Λαπαροενδοσκοπικής Εταιρείας.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά πρωτόκολλα του Χειρουργικού Τμήματος ΕΣΥ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών.


Δημήτρης Θανόπουλος:

Ο κύριος Δημήτρης Θανόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε Βιολογία στο Τμήμα Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως καθηγητής Βιολογίας σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα διατέλεσε συνιδιοκτήτης και υπεύθυνος σπουδών Φροντιστηρίου στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

Πέντε χρόνια αργότερα, μετακινείται επαγγελματικά από τον χώρο της εκπαίδευσης στον χώρο της Φαρμακοβιομηχανίας και περνώντας από διάφορες θέσεις σε διάφορες εταιρείες, σπουδάζοντας ταυτόχρονα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΕΑΠ, σήμερα είναι ανώτατο στέλεχος σε πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, έχοντας συμπληρώσει μια διαδρομή 20 ετών.


Προκόπης Δούκας:

Ο κύριος Προκόπης Δούκας σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με ειδίκευση στα ηλεκτρονικά και τις τηλεπικοινωνίες και Μουσική Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Stanford στην Καλιφόρνια. Η επαγγελματική του πορεία άρχισε με την έκρηξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας, το 1988. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοσταθμούς Sky 100.4, Antenna 97.1 , Jazz Fm 102.4 , Aθήνα 9.84, Net 105.8 και Kosmos 93.6, όπου από το 2012 παρουσιάζει την πρωινή δημοσιογραφική ζώνη του σταθμού, από τις 8 ως τις 10. Στη δημόσια τηλεόραση, από το 1998 άρχισε να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο, αλλά και εκπομπές στην ΕΤ-1 και στη ΝΕΤ. Από το 2004 συνεργάζεται κυρίως για πολιτικά θέματα με την Athens Voice. Έχει συνεργαστεί επίσης με διάφορα περιοδικά και από το 1991 έχει παραδώσει μαθήματα ραδιοφώνου και τηλεόρασης, σε δημοσιογραφικές σχολές και στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Ο Προκόπης Δούκας, εκτός από δημοσιογράφος υπήρξε επί χρόνια εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου.

Return to top of page