Skip links

Διαγωνισμός Γρίφων, Μαθηματικών & Λογικής

Με πρωτοβουλία της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» διοργανώνεται ο Διαγωνισμός Γρίφων Μαθηματικών και Λογικής, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων ολόκληρης της Ελλάδας.

Ο 1ος Διαγωνισμός Γρίφων Μαθηματικών και Λογικής υλοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017 και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του συναδέλφου καθηγητή Μαθηματικών, Θεοδόση Θεοδοσόπουλου.

Την έναρξη του Διαγωνισμού είχε κηρύξει ο καθηγητής Μαθηματικών του  Πανεπιστημίου Κρήτης κύριος Μιχαήλ Λάμπρου. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία της η υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέχρι πρότινος σύμβουλος Μαθηματικών του Σχολείου μας κυρία Σταματίνα Τσικοπούλου.

Ο 2ος Διαγωνισμός Γρίφων Μαθηματικών και Λογικής διοργανώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 με Χορηγούς Επικοινωνίας τις ιστοσελίδες www.eduadvisor.gr και www.epixeiro.gr.

Την έναρξη του Διαγωνισμού πραγματοποίησε με τον χαιρετισμό του ο κύριος Ευάγγελος Ζώτος, Μαθηματικός, Τακτικό Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Υπεύθυνος Σύνταξης και Ύλης των Μαθηματικών Περιοδικών «Ευκλείδης».

Ο Διαγωνισμός έχει γνωρίσει ανταπόκριση από πλήθος μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων δημόσιων και ιδιωτικών, όπως : 2ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, Σχολή Μωραΐτη, Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne D’ Arc”, Λύκειο Δροσιάς, 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, 10ο ΓΕΛ Περιστερίου, 10 ΓΕΛ Θρακομακεδόνων, Εκπαιδευτήρια Δούκα και Φροντιστήρια Μ.Ε. «Τσιάλας», Λύκειο «Αυγουλέα – Λιναρδάτου», Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, 3ο ΓΕΛ Κορωπίου, 5ο Γυμνάσιο Ιλίου, Γενικό Λύκειο Δροσιάς, Γυμνάσιο και Λύκειο Μαραθώνα.


Return to top of page